nba novi logo

NBA VESTI
San Antonio poveo sa 2:0

U drugoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros savladao Memfis, posle produžetka, sa 93:89 (15:13, 31:18, 30:33, 9:21, 8:4) i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Finalna serija Zapada „seli“ se sada u Memfis gde će se igrati dve naredne utakmice, a prva od njih u noći između subote i nedelje.
Košarkaši San Antonija umalo od gotovog nisu napravili veresiju. Na poluvremenu su vodili sa 15 poena razlike (46:31), a u poslednju deonicu ušli sa „viškom“ od 12 koševa (76:64).
Na kraju za pobedu morali su da se izbore tek u produžetku pošto je Memfis uspeo da izbori dodatnih pet minuta.
Najzaslužniji za drugu pobedu Teksašana u plej ofu bili su francuski reprezentativac Toni Parker i jedan od veterana u najjačoj košarkaškoj ligi sveta Tim Dankan. Prvi je, uz 15 poena, imao čak 18 asistencija što mu je i lični rekord u NBA karijeri, dok je Dankan utakmicu završio sa 17 koševa i devet uhvaćenih lopti.
U gostujućem timu bolji od ostalih bili su Španac Mark Gasol sa 12 poena, 14 skokova i četiri asistencije, te Majk Konli i Džerid Bajles koji su ubacili po 18 koševa.
Prva utakmica finalne serije plej ofa Istočne konferencije, u kojoj Majami dočekuje Indijanu, igra se večeras.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Makabi odneo bodove iz Kaunasa,Niznji ubedljiv protiv Efesa