Sri Cinmoj podize slonaIzložba „Izazov nemogućem“ ispred UŠĆE SC od 31. maja do 8. juna

Nesvakidašnja izložba sprava koje je koristio Šri Činmoj za spektakularne demonstracije podizanja velikih težina biće svečano otvorena u petak, 31. maja, u 20 časova, na platou ispred UŠĆE Shopping Centra.
Šri Činmoj bio je duhovni učitelj i filozof, a ono po čemu je najpoznatiji bila je njegova sposobnost da podigne težine od više hiljada kilograma. Među stvarima koje je podizao svojevremeno su se našli automobil, avion, pa čak i slon. Ova besplatna putujuća izložba je već obišla nekoliko velikih gradova u Evropi i svetu – Njujork, Prag, London, Sofija, Rejkjavik, Budimpešta, i svuda je izazvala veliko interesovanje publike.
Uvodnu reč na otvaranju izložbe daće prof. dr Đorđe Stefanović, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, i autor brojnih dela o teoriji sporta. Počasni gosti biće i Petar Čelik, pionir bodi-bildinga na prostorima bivše Jugoslavije, i Rade Savić, aktuelni svetski šampion u pauer liftingu.
Postavka će biti praćena dokumentarnim filmom „Izazov nemogućem“ („Challenging Imposibility“) koji prati ove podvige i sadrži komentare legendi svetskog sporta, podizanja tegova i bodi-bildinga – Bila Perla, Frenka Zejna, Dena Lurije, Karla Luisa i drugih.
Ulaz na izložbu i projekciju filma je slobodan, a postavka je otvorena do 8. juna.

Povezana vest:  Prehrambena industrija Mađarske ima 25% nacionalnog BDP-a