zenski_dan_Fani_DelisheŽenski dan – radost pokreta!
Program Ženski dan započet je 2008. u organizaciji Žena na delu. Ove godine nastavlja se u organizaciji Asocijacije za žensku inicijativu, a program se nastavlja u dobro poznatom prostoru Kulturnog centra Rex. Očekuje vas godina sa mnogo uzbuđenja na Ženskom danu!
U subotu, 10. Aprila od 15 do 18 časova sve zainteresovane dame mogu da prisustvuju radionici holističkog plesa Nia.
Nia je holistički ples čija suština je radost pokreta.Ona kombinuje devet vrsta pokreta, delom iz borilačkih veština( tekvondo, aikido i taj či), delom iz plesa(đez balet, moderni balet i ples Isidore Dankan) i delom iz joge. Koreografija daje strukturu ali podržava i slobodni izraz i daje prostor za slobodan ples. Muzika je stalni izvor inspiracije i podstiče na prepuštanje i istraživanjebeskonačnog potencijala pokreta. Nia je dinamična, zabavna i pristupačna svima jer je uvek moguće prilagoditi svaki pokret fizičkom i zdravstvenom stanju. Filozofija Nie je „Kroz pokret nalazimo zdravlje“
Nia se razlikuje od ostalih tehnika jer se obraća kako telu tako i umu. Ona pruža balans različitih tendencija u nama i nudi veliki potencijal za učenje načina na koje se možemo izboriti sa agresijom. Ona koristi glas da se oslobodi emocionalne nepetosti ali i kao način da se osoba afirmiše u svakodnevnim situacijama. Nia nas učikao da se osetimo bolje sami sa sobom i kako da pratimosvoj sopstveni ritam. Nia je tu za žene koje žele danadju svoj svoj put u životu na osnovu onoga što ih čini sretnim i što uvećava njihovu ličnu snagu.
Radionicu vodi Fani Delishe koja je otkrila Niu pre 10 godina u Hamburgu, u Nemačkoj, i od tada se profesionalno bavi ovim plesom.Imala je nekoliko obuka sa osnivačima Nie u Nemačkoj I u SAD’u u proteklih par godina sa ciljem da produbi svoje znanje ove tehnike. Ona drži časove po jedan vikend u mesecu u Parizu a tokom nedelje daje časove u Hamburgu u Nemačkoj.
Potrebno je poneti udobnu odeću i obuću!
Radionica je otvorena i besplatna za sve žene i prijateljice, ćerke, koleginice, komšinice, mame, bake…Prostor i program su prilagođeni ženama sa invaliditetom, kao i ženama koje bi povele svoju decu (u tom smislu nas obavestite kakve potrebe imate da bismo mogle da vas podržimo na odgovarajući način).
Povezana vest:  Predstava “Pačija škola” u Delta City teatru