Monika_Zivojinovic_i_dr_Svetlana-Radovic_potpisuju_ugovor_o_donacijiYo D`oro Balans donira Centar za prevenciju u Medicini rada u Požarevcu
U cilju obeležavanja meseca borbe protiv dijabetesa, ali i Svetskog dana zdravlja, Koncern Bambi-Banat i Dom zdravlja Požarevac potpisali su ugovor o donaciji vredan 300.000 dinara. Sredstva će biti upotrebljena za nabavku opreme potrebne za prevenciju dijabetesa u opštini Požarevac, uključujući tračice za 1.500 brzih određivanja glikemije u krvi, elektronske vagice za merenje beba, vage sa visinomerom za  decu do 18 godina, stolicu za čekaonicu  ispred ordinacije endokrinologa za decu i stalke za držanje brošura “Čarobna kuhinja” na više mesta u Domu zdravlja. Osim novca, Bambi-Banat je donirao i Yo D’Oro Balans proizvode namenjene osobama sa dijabetesom i onima koji posebno vode računa o zdravlju. Ova donacija još jedna je u nizu aktivnosti koje, već treću godinu zaredom, Bambi-Banat sprovodi u okviru kampanje za borbu protiv dijabetesa.
-Dom zdravlja Požarevac ulaže veliku brigu u lečenje građana obolelih od dijabetesa, rad sa decom i edukaciju roditelja o prevenciji i pravilnoj ishrani kojom je moguće svesti komplikacije na minimum. Centar za prevenciju posvećen je otkrivanju novoobolelih lica i edukaciji građana  o zdravim stilovima života i zdravoj ishrani. Zahvaljujemo se Koncernu Bambi-Banat što je prepoznao naše potrebe za obnavljanjem opreme neophodne za rad našeg pedijatra, kao i za nabavku potrošnog materijala i pozicioniranje kuvara “Čarobna kuhinja – lakše sa dijabetesom”, što će imati veoma pozitivan uticaj na građane naše opštine – izjavila je Dr Svetlana Radović, direktor Doma zdravlja Požarevac.
-Već treću godinu zaredom doniramo zdravstvene ustanove, motivisani jakom željom da pomognemo institucije koje se bore protiv dijabetesa. Sa ciljem podsećanja građana Požarevca na važnost prevencije ove bolesti, ovoga puta, obeležavamo i Svetski dan zdravlja. Kao kompanija sa visokorazvijenom svešću o različitim potrebama svojih potrošača, pre dve godine smo lansirali proizvode bez dodatog šećera, Yo D’Oro Balans napolitanke sa ukusima kakaoa i jabuke i cimeta, a od ove godine i lešnika i Yo D’Oro Balans sendvič keks sa ukusom limuna. Pored toga što su savršeno bezbedni za osobe sa dijabetesom, ovi proizvodi, su i veoma ukusni za one koji vode računa o izbalansiranoj ishrani – izjavila je Monika Živojinović, menadžer za odnose s javnošću Koncerna Bambi-Banat.
Da podsetimo, kampanja Bambi-Banata počela je u novembru 2008. godine, kada je Koncern, zajedno sa Dijabetološkim savezom Srbije, obeležio Svetski dan borbe protiv dijabetesa uličnom akcijom merenja šećera u krvi u Beogradu. Tada je učesnicima akcije predstavljen novi Yo D’Oro Balans keks namenjen osobama koji moraju da vode računa o unosu šećera u organizam, ali i svim pobornicima izbalansirane ishrane. Iste godine, Koncern je donirao i Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS aparatom za procenu gojaznosti kroz donaciju vrednu 3.000 evra. Prošle godine je, zahvaljujući tradicionalnoj donaciji, Univerzitetska dečja kliniku u Tiršovoj, dobila dve infuzione pumpe vrednosti oko 4.000 evra, a ove godine, Dom zdravlja u Vršcu bogatiji je za sredstva za lečenje vredna 300.000 dinara.
Povezana vest:  Vasilije Kovačev na FEERIC Fashion Weeku