kim kanye

Neobična imena dece poznatih – od Jabuke do Peteljke

Kim Kardašijan i Kanje Vest nazvali su, kako se čini, svoju ćerku Severozapad (North West) ali devojčica rođena u subotu u Los Anđelesu nije jedina kojoj su poznati roditelji dali neobično ime.
Agencija AP posvetila je čitav tekst neuobičajenim imenima dece poznatih i podsetila da je Bruklin u vreme kada su Viktorija i Dejvid Bekam odlučili da svoje dete tako nazovu, 1999. godine, bilo prilično egzotičan a da je sada 29. najpopularnije ime u SAD, ako je suditi prema podacima socijalne službe u SAD.
Izbor drugog njujorškog predgrađa – Bronksa, na koji su se odlučili pevačica Ešli Simpson i Pit Venc, nije toliko popularno.
Zanimljivo je i da je Vest (Zapad) bilo 949. najpopularnije ime za dečake 1913. godine. Uzimajući u obzir sadašnju popularnost imena-gradova poput Pariz, London, Sidnej, Savana, možda možemo očekivati da će sve više beba sada dobijati ime po nekom pravcu, piše američka agencija.
Među zanimljivijim imenima koja su se proteklih godina pojavila kod dece poznatih su: Alef (sin Natali Portman i Benžamina Milijpea), Epl i Mozes (Jabuka i Mojsije) Gvinet Paltrou i Krisa Martina, Ber Blu (Meda Blu) – sin glumice Ališe Silverston, Blu Ajvi – ćerka Bijonse i Džej Zija navodno nazvana po hrvatskom plavom bršljenu, Kingston i Zuma – deca Gven Stefani i Gavina Rosdejla, Pajlot Inspektor (Pilot Inspektor) – sin glumca Džejsona Lija, Princ Majkl „Ćebence“ i Paris – deca Majkla Džeksona, Šajlo, Medoks, Zahara, Paks, Noks i Vivijen – deca Breda Pita i Anđeline Džoli.
Popularni kuvar Džejmi Oliver bio je očigledno inspirisan prirodom kada je svoju decu nazvao Badi Ber Moris (Drugar Meda Moris), Petal Blosom Rejnbou (Procvetala Peteljka Duga), Dejzi Bu Pamela (Bela Rada Bu Pamela) i Popi Hani Rouzi (Mak Med Ruža), dok je Frenk Zapa ostao svoj kada je decu nazvao Mun Junit, Dvizil, Ahmet i Diva Mafin Zapa.

Povezana vest:  Treću godinu zaredom održana humanitarna akcija „Prošetaj milju za osmeh“