Seniorke Srb Pol 11

EP ŽENE 2013

Srbija pobedila Češku i plasirala se u četvrtfinale EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbija plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope u Francuskoj, pošto je danas u poslednjem kolu grupe F druge faze takmičenja savladala selekciju Češke sa 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29).
Srbija je posle Letonije, Belorusija i Hrvatske, zabeležila i četvrtu pobedu na šampionatu i posle 10 godina plasirala se u među osam najboljih ekipa. Izabranice Marine Maljković imaju šansu da u eliminacionu fazu uđu i sa drugog mesta pod uslovom da Francuska večeras pobedi Belorusiju.
Srpkinje su sjajnom igrom i velikom borbenošću potpuno nadigrale vicešampionke sveta, koje nisu imale odgovor na agresivnu odbranu protivnica.
Čehinje su dosta grešile, što su Milica Dabović i devojke iskoristile i serijom 14:1 krajem druge četvrtine odlepile se na „plus“ 21 (36:15).
U finišu meča došlo je do blagog opuštanja u igri Srbije, rivalke su smanjile na 49:39, ali nisu imale snage za preokret. Najefikasnija u srpskom timu bila je starija od sestara Dabović sa 17 poena i šest skova, 14 je postigla Jovana Rad, a poen manje Jelena Milovanović.

Povezana vest:  Partizan poražen od Borca u Čačku