Dolazak Dejana Tonica i  Aleksandara Djordjevica sa putovanja Vespom kroz carske gradoveVespom kroz carske gradove

U susret obeležavanju 1700 godina od Milanskog Edikta, Vespa klub „Naissus“ iz Niša, odlučio je da na svoj način doprinese proslavi i promociji grada Niša kroz Evropu.
Dva člana kluba „Naissus“, Dejan Tonić i Aleksandar Đorđević, odlučili su se na odvažan poduhvat – da se zapute na 7963 km dug put kroz Evropu na svojim Vespama.
Na ovo nesvakidašnje tronedeljno putovanje Dejan i Aleksandar krenuli su trećeg juna – na dan gradske proslave Konstantina i Jelene. Vespama, oni su prošli carske gradove tragovima čuvenog Konstantina – Rim i Milano u Italiji, Arl i Pariz u Francuskoj, Trier u Nemačkoj i London i Jork u Engleskoj, u kome je Konstantin izabran za cara. U svakom od gradova, dočekali su ih gradski zvaničnici i predstavnici Vespa klubova širom Evrope, koji su im ukazali na sve atrakcije relevantne za život Konstantina Velikog.
„Želeli smo da obiđemo sve gradove u Evropi koji su bitni za Konstantina Velikog i da u njima promovišemo Niš i njegovu istoriju. Dnevno smo prelazili po 500 km, brzinom od 70 do 90 km na sat, što znači da smo po 8 sati bili na motoru. Bilo je naporno, ali sam siguran da će se isplatiti jer je ovo neponovljiva avantura. Sada smo prvi vozači Vespi koji su povezali Niš i Jork na ovaj način“, rekao je Dejan Tonić.
Na svečanom dočeku oragnizovanom u njihovu čast u „Vespa baru“ u Nišu, Dejan i Aleksandar ponosno su dovezli svoje Vespe na binu.
Veče je nastavljeno uz muziku sastava So’n’So, dok je sav prikupljeni pazar doniran u humanitarne svhe domu za nezbrinutu decu „Duško Radović“ iz Niša.
U „Vespa baru“ organizovana je i izložba fotografija i projekcija video materijala prikupljenih tokom tronedeljnog putovanja u kojoj će Nišlije moći da uživaju tokom letnjih meseci.
Carlsberg je odlučio da podrži poduhvat „Vespom kroz carske gradove“ jer on najbolje predstavlja slogan „That calls for a Carlsberg“ kao originalnu i smelu ideju koja promoviše tradiciju i ukazuje na bogatu srpsku istoriju.

Povezana vest:  Novogodišnje izdanje „Mikser Design Food" marketa u znaku humanitarne aukcije torti