Bambi neguje buduce sampione„Bambi neguje buduće šampione“ – primer za društvenu odgovornost u zemlji i regionu

Kompanija Bambi-Banat, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kancelarije Unicefa u Srbiji, uspešno je realizovala prvu godinu projekta „Bambi neguje buduće šampione“. Projekat je tokom trajanja školske 2012/13 godine obezbedio svakodnevnu užinu, redovne časove fizičkog vaspitanja i sistematske preglede za decu u najugroženijim školama u Srbiji, njih više od dve hiljade. Kompanija Bambi je tim projektom pokazala najviši nivo društvene odgovornosti, uložila dodatne napore i pružila pomoć državi u obezbeđivanju i realizaciji kvalitetnog obrazovanja i odrastanja najmlađih članova zajednice.
Projekat „Bambi neguje buduće šampione“ pokazao je neverovatne rezultate kada je u pitanju stepen poboljšanja kvaliteta života dece u obuhvaćenim osnovnim školama, njihove fizičke kondicije i zdravstvenog stanja. Paralelno sa rezultatima fizičkog vaspitanja i analizama kroz sistematske preglede uočeno je poboljšanje školskog uspeha dece, koji je uvećan za ukupno 8 odsto. Poseban uspeh Bambijevog projekta predstavlja postignut visok nivo inkluzije dece romske populacije i dece sa posebnim potrebama.
„Kao društveno odgovorna kompanija, naš fokus je ka deci i svim generacijama koje će jednog dana biti budući lideri i budući šampioni ove zemlje. U novom vremenu kompanije Bambi, ostajemo posvećeni svim tim šampionima i drago nam je što možemo da Vas obavestimo da ćemo kasnije tokom godine nastaviti sa drugom fazom našeg „Bambi neguje buduće šampione“ projekta,“ izjavio je Dr. Daniel M. Boehi, Izvršni direktor operacija u kompaniji Bambi-Banat.
Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe ocenila je da je kompanija Bambi-Banat poznata je po velikom broju društveno odgovornih aktivnosti okrenutih pre svega mladima, njihovom odrastanju i vaspitanju.
„Projektom „Bambi neguje buduće šampione“ dokazali smo da jedna kompanija zaista može da napravi očiglednu promenu u društvu i na jedini pravi način pomogne pravilnom rastu i razvoju najugroženije dece. Tim projektom uspeli smo da pomognemo Ministartvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uključivanjem u rešavanje problema u obrazovanju i vaspitanju dece,“ ocenila je g-đa Glumac.
„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, veoma ceni sve napore i sredstva koje je kompanija Bambi uložila kako bi, pre svega, doprinela obezbeđenju kvalitetnijih uslova odrastanja i obrazovanja dece osnovnoškolskog uzrasta. Na taj način, direktno je pomogla, kako njima, tako i nadležnim državnim organima u realizaciji nove razvojne obrazovne politike naše države i povećanju pravičnosti i obuhvata sistema obrazovanja. Obzirom na dosta tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, projekat „Bambi neguje buduće šampione“ predstavlja primer visokoodgovornog odnosa jedne kompanije prema zajednici i, posebno, prema deci i mladima i njihovom razvoju“, izjavio je Muhedin Fijuljanin, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Da podsetimo, brojne nagrade i projekti društvene odgovornosti uvrstili su Bambi-Banat među najuspešnije kompanije u Srbiji, koje vode računa o zajednici u kojoj posluju. Koncern Bambi-Banat je strateški zainteresovan da doprinese kvalitetnijem obrazovanju dece raznih uzrasta i kroz naredne faze projekta „Bambi neguje buduće šampione“, nastavi da bude odgovoran partner zajednice.

Povezana vest:  Grand kafa i Anushka’s Studio: Saradnja koja inspiriše mlade umetnike