Rafting Ibrom 1Adrenalinska avantura ovog leta na Kopaoniku

Promocijom aktivnog odmora simbolično je otvorena letnja turistička sezona na Kopaoniku. Tokom trodnevnog programa Kopaonik Open Summer Tour, u organizaciji MK Mountain Resorta, posetioci su imali priliku da upoznaju predele Nacionalnog parka kroz razne aktivnosti i sadržaje koji su sastavni deo letnje turističke ponude Kopaonika.
Više nego ikad, nakon tri godine intenzivnog ulaganja i rada na poboljšanju kvaliteta letnje ponude, pripremili smo pakete namenjene podjednako ljubiteljima adrenalinskih avantura kao i onima koji žele potpuno opuštanje, izjavio je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta, dodajući da je broj noćenja višestruko povećan u poslednje četiri godine. Ovog leta očekujemo do 50.000 noćenja što je još daleko od velikog potencijala ove planine. Nastavićemo da promovišemo Kopaonik kao brend destinaciju Srbije i to ne samo za zimski već i letnji turizam.
Ljubitelji ekstremnih sportova mogu probati tandem let parglajdingom ili uživati u neponovljivoj avanturi na raftingu Ibrom. Takođe, u ponudi je po prvi put i kanjoning, avanturistička aktivnost koja podrazumeva prolazak kroz kanjon Barske reke na Ravnom Kopaoniku kao i nekoliko adrenalinskih alpinističkih aktivnosti. Sa druge strane, oni koji žele potpuno opuštanje mogu da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom, branju borovnica ili u šetnjama po prelepim predelima suncem okupanog Kopaonika. Sastavni deo letnje ponude su i planinski biciklizam, jahanje konja, streličarstvo, vožnja CanAm ATV vozilima, vožnja kartovima, tjubing, bob na šinama, dečji zabavni park, avantura park i još mnogo toga.
Jedan od najvećih potencijala za privlačenje turista je novoizgrađeni Bike park koji je prošle godine otvoren na Kopaoniku. Bike park ima ukupnu dužinu staza od 5 km, izgrađen je po standardima EU i Kanade i raspolaže sa tri staze: laka, srednje zahtevna i zahtevna. Širina staza varira od 60 do 120 cm, a na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke.
Nakon aktivnog dana prepunog adrenalina, gosti MK Mountain Resorta se mogu prepustiti nezamenljivom ouštanju u sadržajima spa & wellness centra.
U letnjem periodu cene smeštaja na Kopaoniku su u proseku niže i do 50 odsto u odnosu na zimski period. Noćenje na bazi polupansiona u hotelu Grand iznosi od 48 evra po osobi, u hotelu Angella od 42 evra po osobi, dok je cena na bazi najma apartmana u Apartmanima Konaci 15.5 evra po osobi, po noći. Uz to, tokom celog letnjeg perioda aktuelni su popusti i do 28 odsto.

Povezana vest:  Avion Er Srbije nosiće ime Vlada Divca