Nike Free Hyperfeel Patike

NIKE PREDSTAVIO ČETIRI INOVACIJE ZA TRČANJE

Nike je predstavio četiri inovacije za trčanje na skupu održanom u globalnom sedištu te kompanije u Oregonu. Novi proizvodi dizajnirani su kako bi se naglasile prirodne sposobnosti trkača, a nastali su usklađivanjem Nike-ove prirodom inspirisane kulture dizajna usmerenog na telo u pokretu. Prilikom dizajniranja korišćeni su naučni podaci, kao i informacije dobijene od samih atletičara, a na skupu su predstavljene patike za trčanje – Nike Free Flyknit i Nike Free Hyperfeel – zajedno sa dve nove tehnologije za odeću – Aeroloft i Dri-FIT Knit.

Povezana vest:  Lego kockice proslavile 80 godina

Nike Free Flyknit PatikeNike Free Flyknit predstavlja spoj dve najlegendarnije Nike tehnologije za patike za trčanje – kompresivne Flyknit upper i fleksibilne Nike Free outsole koje trkaču donose fleksibilnost bose noge, istovremeno fiksirajući stopalo. Tehnologija Nike Free Flyknit pruža prednosti prirodnog pokreta i predstavlja ključnu Nike-ovu inovaciju za trčanje. Naučnici u istraživačkoj laboratoriji NikeSport pomno su istraživali koji su to delovi stopala koji dolaze u kontakt sa tlom i apsorbuju pritisak, a koji delovi umanjuju opterećenje stopala. Dizajniran da bi se osetio kao „produžetak tela“, svodeći broj slojeva između stopala i tla na minimum, Nike Free Hyperfeel donosi veće senzorno iskustvo dajući trkaču više osećaja. Nike Aeroloft tehnologija predstavljena je u vidu ultra lako dizajniranog prsluka za trčanje koja ima za cilj da zadrži toplotu trkača u hladnijim uslovima, dok je Dry Fit Knit ultra meka, lagana tkanina koje pomaže sportistima da održe optimalnu temperaturu tela u različitim uslovima.
Trčanje predstavlja srce i dušu Nike-a i ono sa čime je u toj kompaniji započeta konstantna težnja ka stalnim inovacijama. Domaćini skupa naglasili su da inovacijama pokušavaju da stvore nešto bolje, odnosno da dizajniraju sa svrhom, a upravo ovim primerom Nike potvrđuje status najinovativnijeg brenda kada su proizvodi za trčanje u pitanju.

Povezana vest:  Nova tetovaža Andželine Džoli