Donacija predsednik UO kompanije Vip mobile Aleksandra Šperla 

Slika_3-_Gospodin_Sperl,_gospodja_Milovanovic-Minic_i_gospodjica_Bogdanovic_(maliVEliki_ljudi)Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora kompanije Vip mobile, uručio je u četvrtak, 26. novembra,specijalnu kompjutersku tehnologiju koja se koristi u terapiji dece sa posebnim potrebama, kao lični poklon mališanima u Domu za decu ometenu u razvoju „Sremčica“. Gospodin Šperl se, naime, odrekao novčanog dela nagrade „Ćirilo 2009“ austrijskog „Menadžment kluba“ u iznosu od 5.000 evra, koju je u septembru dobio kao najbolji mladi austrijski menadžer u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, i kompletan iznos donirao za kupovinu opreme.
-Kao direktor kompanije Vip mobile, već tri godine živim i radim u Srbiji. Smatram svojom obavezom da pomognem kada i koliko god mogu i zato mi je drago ako sam ovom donacijom doprineo da mališani iz Sremčice steknu iste uslove za obrazovanje kao njihovi vršnjaci u svetu. Svedoci smo brojnih prednosti koje savremene tehnologije donose u oblasti telekomunikacija, a ovo je dobar primer kako mogu biti iskorišćene i u terapeutske svrhe – rekao je Aleksander Šperl uručujući donaciju.
Slika_2-_poklonjena_opremaU ime zaposlenih i štićenika Doma, g. Šperlu se zahvalila direktorka Milka Milovanović-Minić. ––Rad sa decom pomoću kompjuterske tehnologije je koncept koji u svetu daje odlične terapijske rezultate, dok je kod nas tek u začetku. Izuzetno nam je drago što je upravo Dom u Sremčici izabran za donaciju jer će nova oprema u velikoj meri olakšati i unaprediti naš rad – dodala je gđa Milovanović-Minić.
Donacija je realizovana u saradnji sa nevladinom organizacijom „maliVEliki ljudi“ koja od 2003. godine, u okviru programa „malaVElika IGRA“, radi na uvođenju računarske tehnologije kao terapeutskog metoda za razvoj motorike i percepcije dece sa posebnim potrebama. Ovaj program do sada je uspešno implementiran u specijalnim zavodima u Stamnici i Veterniku, a započet je u Sremčici, tako da će poklon g. Šperla pomoći da program sada u celosti bude primenjen u ovoj ustanovi.

Povezana vest:  Online Festival nauke posetilo oko 20.000 ljudi