Vecernje aktivnostiIV „Kamp Ljubavi i Nade“ za decu lečenu od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, od 31. 07. do 10. 08. organizuje u Ivanjici IV „Kamp Ljubavi i Nade“ za decu i mlade iz cele Srbije lečene od malignih bolesti. Po prvi put, kamp će biti internacionalnog karaktera i ugostiće, pored 57 mališana iz Srbije, i decu i mlade iz Hrvatske i Belorusije sa roditeljima i volonterima. NURDOR-ov volonterski tim biće ojačan internacionalnim volonterima studentske organizacije AIESEC (Tunis, Turska, Poljska).
„Kamp Ljubavi i Nade“ je prvi rekreaciono-terapijski kamp u Srbiji, posebno osmišljen za decu i tinejdžere do 18 godina. Cilj kampa je pomoć učesnicima na putu do potpunog oporavka, uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanja i snage. Program kampa, formiran uz mnogo ljubavi, uključuje atraktivne i stručne radionice, prilagođene potrebama učesnika. Pored dece, kampu će prisustvovati i roditelji/pratioci za koje je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je besplatan za sve učesnike.
Ove godine, mladi kamperi imaće priliku da se oprobaju i izraze kroz niz zanimljivih aktivnosti: psihološke radionice, hipo terapija, orijentiring, streličarstvo, kaligrafija i origamija, ronjenje i jahanje, savladavanje prepreka u avanturističkom parku, kao i da nauče nešto novo o nebu, zahvaljujući gostujućem planetarijumu. Tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove.
„Višegodišnjim javnim zastupanjem i upornošću uspeli smo da utičemo na promenu Pravilnika o medicinskoj rehabilitaciji, čime je deci lečenoj od raka vraćeno pravo na petnaestodnevnu rehabilitaciju o trošku države. Međutim, rehabilitacija koju pružaju naši ‘Kampovi Ljubavi i Nade’ dodatna je podrška, jer su druženje i zabava na prvom mestu. U njima se sklapaju prijateljstva vredna kao i sam život, prijateljstva protkana teškim iskustvima i velikom borbom – zajedničkom za sve učesnike Kampa“ – kaže Joland Korora, roditelj i član UO NURDOR-а.
Kao i do sada, NURDOR će „Kamp Ljubavi i Nade“ realizovati u Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju „Ivanjica“, a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i volontera.

Povezana vest:  Najveći sajam stanovanja, nameštaja i dizajna u Austriji