U svetu čokolade

Foto105aDORè Chocolat je prva kompanija u Srbiji koja nas je uvela u svet ručno pravljenih pralina koristeći kao sirovinu belgijsku čokoladu sačinjenu od najkvalitetnijih kakao zrna. Kompanija je osnovana 2002. godine, a poslednje četiri godine ovu porodičnu manufakturu uspešno vodi Aleksandar Marić.
Na tržištu Srbije posebnim čini ih način proizvodnje u kome ručno i sa puno ljubavi prema sopstvenim recepturama, bez konzervansa, aditiva, vestačkih aroma pažljivo prave filove i oblikuju svaku čokoladnu bombonu. 
Zahvaljujući uspešno završenoj školi za čokolatijere u Belgiji, Aleksandar Marić, osim ponude od
oko 50 ukusa pralina, čokoladnim zaljubljenicima nastoji da pruži nove i primamljive ukuse. aDORè Chocolat po kvalitetu sastojaka i teksturi razlikuju se od drugih čokolada na našem tržištu i kada ih jednom probate zarobiće vas večno u čokoladnoj bajci. 
Picture 6Brojna istraživanja pokazuju da u čokoladi ima antioksidanata koji pospešuju čišćenje organizma od slobodnih radikala koji su izazivači raznih bolesti. Čokolada sadrži feniletilamin koji deluje kao prirodni lek protiv depresije i teobromin, zadužen za dobro raspoloženje i osećanje sreće. Za čokoladu se vezuje i stvaranje dobrog holesterola, ali se ovo svojstvo pripisuje samo kvalitetnim čokoladama poput aDORè Chocolat koje ne sadrže biljne masnoće.
2009.godine aDORè Chocolat uvrstio je u ponudu i prve ručno rađene čokoladne table na tržištu u jedinstvenom pakovanju. Kolekcija sadrži pet različitih ukusa: Crunchy Mint (crna čokolada, kranč i mint), Elle Canelle (mlečna čokolada i cimet), J’ADORE Mocca (crna čokolada sa sabliranim zrnom kafe), Sicily (mlečna čokolada, kandirana kora pomorandže i limuna, usitnjen lešnik, badem i orah) i Oranžela (crna čokolada i kandirana kora pomorandže).
Ovo nekadašnje piće bogova drevnih Asteka danas najbolje ide uz kafu i crno vino. Preporuka aDORè Chocolat kuće za svečane prilike je kremasti tartuf.
Ova kompanija godišnje proizvede oko 10.000 kilograma čokoladnih pralina. Sladokusci najviše čokolade pojedu u decembru i to oko 2.000 kilograma, dok se u julu zaslade sa pet puta manje čokolade, odnosno 450 kilograma. 
Kvalitet ovih pralina potvrđuje i to što je predsednik Srbije Boris Tadić ove čokolade uvrstio u asortiman svojih poklona za inostrane državnike.
Svi zainteresovani više podataka o aDORè Chocolat kompaniji i ukusnim pralinama mogu da nađu na sajtu www.cokolada.co.rs 

Povezana vest:  Telenor podržao Dragana Šibalića na odlasku biciklom do Tokija