dom omladine logoDom omladine Beograda organizuje prvu radnu akciju u 21. Veku, na Međunarodni dan mladih uređujemo „zidić“ ispred DOB-a

Dom omladine Beograda, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“ i brigadirima iz Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Čukarica, organizuje prvu u nizu planiranih radnih akcija. U skladu sa evolucijom programske koncepcije, Dom omladine Beograda želi da uključi mlade na svaki način u rad svoje institucije i da im pruži priliku da učestvuju u kreiranju programa, realizuju svoje ideje i projekte, ali i da im omogući da sami urede prostor u kojem borave.
Na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta u 11 časova, zaposleni u Domu omladine Beograda sa prijateljima iz JKP „Zelenilo Beograd“ i mladima iz Udruženja učesnika ORA, okupiće se na Platou Milana Mladenovića, sa ciljem da ovaj lep i prometan prostor ispred Doma omladine urede, oplemene i svim sugrađanima – bilo onima koji dolaze na naše programe, bilo prolaznicima, ili turistima, omoguće da u lepom i prijatnom ambijentu provedu vremei odmore se.
Ova radna akcija samo je početak sređivanja prostora Doma omladine Beograda – od jeseni, mladi Beograda biće uključeni u projekat uređenja holova i unutrašnjosti DOB-a, kako bi prostor prilagodili svojim potrebama i učinili ga funkcionalnim i prijatnim ambijentom u kojem će na kvalitetan i sadržajan način provoditi vreme.
Posebnu zahvalnost za realizaciju ove radne akcije Dom omladine duguje JKP „Zelenilo Beograd“, koje je, u vremenu nimalo lake ekonomske situacije, obezbedilo klupe, sadnice i pomoć pri uređenju prostora ispred DOB-a.
U večernjim časovima 12. avgusta Dom omladine pripremio je i prigodan program kojim će biti obeležen Međunarodni dan mladih.
U 19 časova, kao uvod u centralni program večeri, u Galeriji Doma omladine Beograda biće otvorena izložba slika „Amerika – srpski slikari Americi“. Organizatori izložbe su Ambasada SAD, Američki kutak i Dom omladine Beograda. Verujemo da će našim mladim posetiocima ova izložba biti posebno zanimljiva, budući da su za mnoge od njih američka kinematografija, strip, muzika, moda, vizuelna umetnost i drugi segmenti popularne kulture značajna inspiracija i predmet interesovanja.
Glavni program obeležavanja ovog važnog datuma, koji povezuje omladince na svim kontinentima, biće besplatan koncert srednjoškolskih bendova. Dom omladine Beograda koncert realizuje u saradnji sa Malom školom rokenrola, a mladi muzičari će za sve svoje vršnjake, omladince Beograda i ostale naše sugrađane, nastupiti 12. avgusta od 20 časova na uređenom Platou Milana Mladenovića.
Podsećamo da je zidić ispred Doma omladine Beograda od juna meseca i jedno od veoma aktivnih koncertnih mesta u gradu. Dom omladine je tokom leta pokrenuo akciju besplatnih koncerata svakog petka od 20 časova. Zbog velikog interesovanja publike, medija i bendova od početka avgusta koncerti se organizuju i subotom. Radna akcija uređenja Platoa Milana Mladenovića koju organizujemo svakako će doprineti i da koncerti „na zidiću“ proteknu u još lepšoj atmosferi.

Povezana vest:  ODRŽIVIM RAZVOJEM DO OČUVANJA PLANETE ZA BUDUĆE GENERACIJE