Dan zdrave ishrane u kuci NURDOR-aDonacija Philipsa NURDOR kućama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

U okviru Philipsove akcije „SimplyHealthy@Schools – Dan zdrave ishrane“ u ponedeljak, 12. avgusta, u NURDOR kući (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), na Senjaku, održana je edukativna radionica na temu važnosti zdravog načina ishrane i očuvanja životne sredine.
Prvi deo radionice vodio je poznati kuvar Jovica Jovičić, voditelj emisije „Paklena kuhinja“. U okviru radionice zdrave obroke pripremala su deca koja borave u NURDOR kućama na Senjaku i Bežanijskoj kosi, njihovi roditelji, zaposleni u NURDOR-u i predstavnici kompanije Philips.
Tema drugog dela radionice bila je životna sredina. Ovaj deo programa vodili su doktori-klovnovi koji su kroz druženje sa decom skrenuli pažnju na važnost očuvanja životne sredine. „SimplyHealthy@Schools“ deo je globalne Philipsove kampanje za edukaciju dece školskog uzrasta o zdravom životu i važnosti očuvanja životne sredine. Ova kompanija u Srbiji donacijama dečijim ustanovama radi na poboljšanju njihovog kvaliteta života.

Povezana vest:  Beč postavio javne pumpe za bicikle

Radionica„Tokom godine naše četiri Roditeljske kuće pruže smeštaj za oko 50 mališana i njihovih roditelja iz svih krajeva Srbije. Održavanje Kuća je veliki posao tim pre jer se trudimo da svaka bude topli, porodični kutak za sve naše mališane i njihove porodice. Ovom izuzetnom donacijom kompanija Philips je, i malim i velikim stanarima naših Kuća, omogućila da pripreme ukusnu, a pre svega zdravu hranu što je izuzetno važno jer naši mališani tokom lečenja veoma često imaju izražen pad apetitita, a i ukus hrane im se menja usled terapija. Drago nam je što je kompanija Philips na ovako divan način podelila sa nama duboko ubeđenje da je unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička Misija svih nas kojoj svako može doprineti na svoj način.“ – izjavio je Todor Mančić, roditelj i predsednik UO NURDOR-a.
„Ovom donacijom želimo da pomognemo svim korisnicima NURDOR kuća i da im učinimo boravak u njima koliko je god moguće lakšim. Od početka 2010. godine kompanija Philips donirala je svetiljke za deset dečijih ustanova. Posebnu pažnju posvećujemo očuvanju životne sredine i u skladu sa tim doniramo energetski efikasne svetiljke i štedljive sijalice, koje smanjuju emisiju ugljen-dioksida i čuvaju ozonski omotač. Verujem da će ono što su danas naučili u okviru edukativne radionice u NURDOR-u nastaviti da svakodnevno primenjuju.“ – izjavila je Anita Krivošić, Indoor Manager kompanije Philips u Srbiji.
Ovom prilikom, Philips je donirao NURDOR kućama na Senjaku i Bežanijskoj kosi, kao i u Novom Sadu i Nišu, aparate za kuvanje zdravih obroka (najnovije friteze koje rade na vruć vazduh, aparate za kuvanje na pari, sokovnike, štapne miksere, blendere…) i osvetljenje (dečije lampe, svetiljke, štedljive sijalice) koji će, pored toga što će ulepšati prostor, smanjiti potrošnju električne energije i nivo zagađenja.

Povezana vest:  Džordž Kluni upoznao roditelje svoje devojke Elizabete Kanalis