Bakina tajna - great tasteBritanci nagradili „Bakinu tajnu“ priznanjem za kvalitet

Brend „Bakina tajna“, prvi i jedini u Srbiji i regionu, osvojio je britanske zvezdice za kvalitet, koje će biti dodeljene 9. septembra u Londonu na prestižnoj manifestaciji „Great Taste Awards“. Svečanu dodelu i sertifikaciju organizuje „The Guild of Fine Food“, najviša institucija u Velikoj Britaniji u segmentu ocenjivanja kvaliteta proizvoda, koja priznanje predstavlja kao Oskar za kvalitet hrane i pića. Procena se daje u skladu sa britanskim kriterijumom navika u ishrani, a na godišnjem nivou aplicira oko 10.000 proizvoda iz celog sveta.
Proizvodima Slatko od višnje i Voćni namaz kajsija 100% dodeljene su 2 zvezdice, dok je jedna zvezdica dodeljena Blagom ajvaru i Soku od kajsije. Great Teast Logo otvoriće proizvodima Bakine Tajne put ka više o 250.000 maloprodajnih objekata u Velikoj Britaniji, kao i čuvenim kućama Harrods, Fortnum and Mason, Selfridges, Harvey Nichols i Whole Food Market. Takođe, proizvodi koji su osvojili dve zvezdice učestovaće na sajmu „Speciality Fine Food Fair London“. Dobijeni sertifikat važi dve godine, nakon čega je potrebno obnoviti prijavu i ponovo dobiti potvrdu kvaliteta.
Sudije iz Velike Britanije ocenili su proizvod Slatko do višnje kao proizvod izvanrednog ukusa, sa savršeno postignutim balansom kiselog i slatkog uz preporuku da se koristi uz poslastice i za kuvanje i pripremu jela od mesa, naročito divljači. Ajvar najavljuju kao specifičan, nesvakidašnji proizvod koji treba probati, naročito dobar u sendviču, za zakuske, na lisnatom testu sa sirom, sa pršutom, kao namaz sa jarećim sirom itd.

Povezana vest:  Schneider Electric, svetski lider u održivosti je naslovni sponzor serije poslovnih trka Serbia Business Run!