beogradTuristička ponuda Beograda u regionu
Turistička organizacija Beograda će tokom naredne sedmice promovisati turističku ponudu grada na međunarodnim sajmovima u Mostaru i Zagrebu, kao i na Danima srpske kulture.
Na 13.Međunarodnom sajmu „Sajam gospodarstva“ u Mostaru, koji okuplja veliki broj preduzeća iz različitih industrijskih grana iz regiona koji se održava od 13. do17. aprila. Srbija je pozvana da bude zemlja partner sajma.U organizaciji nastupa srpskih kompanija učestvuju Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo trgovine, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministrstvo kulture, Privredna komora Srbije, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza-SIEPA, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda. Štand Republike Srbije će biti organizovan na 900 metara kvadratnih. TOB će se predstaviti sa programom „City Break u Beogradu“. Akcenat promocije biće na prezentaciji kulturnih i sportskih manifestacija u narednoj sezoni.
Broj gostiju iz Bosne i Hercegovine je u 2009. godini iznosio 25 983 (-2%) i ostvareno je 45 324 (+1%) noćenja.
Na međunarodnom sajmu turizma „CROTOUR 2010.“, u Zagrebu, od 14. do 17. aprila. Turistička organizacija Beograda će promovisati turističku ponudu Beograda kroz projekat „City break u Beogradu“. Predstavicemo nas grad kao grad kulture, grad za poslovni turizam kroz Kongresni biro Beograda, kao grad kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija i kao grad dobre zabave. Na štandu TOB-a biće i predstavnici turističkih agencija koje se bave receptivom i predstavnici hotela sa svojim uslugama. U okviru promocoje Beograda kao grada kulture promovisaćemo kulturne događaje i manifestacije čiji  je osnivač Grad Beograd. Takođe, ćemo predstaviti i programe beogradskih pozorišta za 2010. koja su za ovu prigodu pripremila i besplatne ulaznice za svoje predstave u vikend terminima za učesnike sajma / Atelje 212, Madlenijanum, Bitef teatar…
U okviru promocije Beograda kao grada sporta promovisaćemo ATP teniski turnir, Svetsko prvenstvo u karateu i druge manifestacije
na Danima srpske kulture, tradicije i običaja sa ciljem očuvanja srpskog nacionalnog bića, a na poziv Srpske zajednice i institucija iz Istre, u Puli, od 15-18. aprila. Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS, Ministarstva za dijasporu, Kabineta predsednika Borisa Tadića, u saradnji sa Gradom Pula, Istarskom županijom i Turističkom zajednicom grada Pule.
Dana 16. aprila Turistička organizacija Beograda će održati prezentaciju turističke ponude grada na kojoj će prisustvovati novinari i predstavnici turističkih agencijeaPored predstavnika TOB-a, svoje usluge će promovisati i BS Tours i Pan Europa Adriatic, a Lasta i Glob Metropoliten Tours će se predstaviti kroz svoje promotivne materijale. U restoranu Dolce Vita biće organizovane „Skadarlijske večeri“ (restoran Šešir moj) ćemo promovisati gastronomsku ponudu Beograda.
Na ovoj manifestaciji .će učestvovati i hor Hrama svetog Save, solistkinja Beogradske opere Aleksandra Angelov, nacionalni ansambl „Kolo“ i predstavnici domaće filmske produkcije.
Broj gostiju iz Hrvatske je u 2009. godini iznosio 24 302 (+12%) i ostavreno je 42 886 (+13%) noćenja.
Povezana vest:  Zbog izgradnje metroa Grad Beč pomaže malim preduzećima sa 3,8 miliona evra