DALARAS-photo2Dalaras: Radujem se dolasku u Srbiju
Velikan grčke muzičke scene, Jorgos Dalaras, održaće veliki solistički koncert u Sava Centru, 26. aprila u 20.30h!
Samo nekoliko časova pre koncerta, sleteće na beogradski aerodrom iz Atine, gde se obavljaju poslednje pripreme za početak njegove velike evropske turneje pod nazivom
„The Encore Tour 2010“
-Beograd je polazna tačka moje turneje i to me jako raduje! Dva koncerta koje sam održao u vašoj prestonici 1999. i 2006. protekla su izvanredno, pa sam siguran da će tako biti i ovog puta. Upravo su ta dobra energija i pozitivne vibracije koje sam dobio u Srbiji ono što mi je potrebno za dobar i energičan početak turneje. Osim dobroj koncertnoj atmosferi, radujem se i gostoljubivosti karakterističnoj za Beograd, kao i čuvenim srpskim gurmanlucima – rekao nam je Dalaras.
U svojoj bogatoj karijeri Jorgos je izdao čak 75 albuma, od kojih je skoro svaki dostigao zlatni i platinasti tiraž! Po poslednjim podatcima, njegova ukupna prodaja nosača zvuka iznosi 14.000.000 kopija! Sarađivao je sa mnogim velikanima svetske muzičke scene kao što su Sting, Pako de Lusija, Al di Meola, Ema Čaplin i mnogi drugi, ali i sa našim priznatim umetnicima kao što su Goran Bregović i Saša Dragić. Upravo mnoge njihove kompozicije, kao i obrade srpskih pesama prepevanih na grčki, čućemo 26. aprila u Sava Centru.
Danas, gotovo da nema kutka na svetu gde on nije nastupao. Održao je preko 500 koncerata i nastupao u svim najvažnijim koncertnim halama širom sveta – od pariske Olimpije do londonske Vembli arene.
Karte za Dalarasov beogradski koncert, u organizaciji Blue Sounda, mogu se naći u prodaji po ceni od 2500 do 4000 dinara.
Nakon naše prestonice, turneju će nastaviti kroz Rumuniju, Nemačku, Austriju, Belgiju, Holandiju, Švajcarsku, Veliku Britaniju, Švedsku i Finsku.
Povezana vest:  Jamato bubnjari sutra u Beogradskoj areni