PEROVIC I KLISARIC U SADPREVIRANJA U RVAČKOM SPORTU

Dalibor Perović prozvao selektora Dokmanca

 

Selektor za grepling u Rvačkom savezu Srbije Dalibor Perović poslao je plan rada za ovu godinu. To, naravno, ništa ne bi bilo tako spektakularno da je situacija normalna i da je u pitanju samo plan i program. Ono što je neobično, pored plana i programa nalazi se i, može se slobodno reći, otvoreno pismo selektora Perovića upućeno članovima Predsedništva RSS a prozvan je selektor Milorad Dokmanac, selektor grčko rimskog stila u RSS.

Ipak, pre par dana, kako nezvanično saznajemo predsednik Stručne komisije RSS Ivica Frgić podneo je disciplinske prijave protiv Dalibora Perovića, selektora za grepling, Sretena Stankova selektora za slobodni stil za muškarce kao i protiv Mladena Kecmana generalnog sekretara RSS.

Perović nije hteo ništa da komentariše već je redakciji ATA Stars poslao mejl sa dopisom koji je poslao svi članovima Predsedništva RSS a mejl puštamo delimično, odnosno ono što je najvažnije i tiče se pojedinih članova Rvačkog saveza Srbije.

Podsećanja radi Perović je došao na mesto selektora (koordinatora za grepling) kada nije bilo takmičara a na poslednja dva svetska prvenstva kao i na pojedinim takmičenjima takmičari Srbije osvojili su veliki broj medalja i ovaj sport je sve popularniji, kako u Srbiji tako i u svetu.

Pismo Dalibora Perovića

Imamo jako dobar tim, što smo i dokazali na ovom Svetskom prvenstvu, i što ćemo potvrditi i na ovim ostalim takmičenjima, pa Vas molim da odobrite ovaj plan i program za 2010 godinu, uprkos nastojanjima nekih , ne mogu ih nazvati ljudima, već dušmanima ovog sporta, koji ni ne znaju šta je grappling, a toliko se protive svemu gde se ova disciplina pominje, ali im ne zameram jer ne znaju koliko ova disciplina  kao i rvanje na plaži utiču na popularizaciju i omasovljenje celog rvačkog sporta. Napomenuo bi da jedan karate savez dobije toliko novca zbog masovnosti, o čemu mi samo možemo da sanjamo i o tolikoj masovnosti i o tolikom novcu, ali bih napomenuo da je kroz grappling u rvački savez registrovano još stotinak novih takmičara koji su praktično ukradeni iz Brazilske džiudžice i dovedeni u svet rvanja, još toliko ćemo ih minimum

dovući iz drugih udaračkih sportova preko pankrationa, kao što ćemo uvući i obične gradjane preko rvanja na plaži, pa neka mi neko kaže da to nije omasovljavanje rvanja kada umesto odprilike 2000 članova sada u savezu imate registrovano recimo 3000 članova zahvaljujući novim disciplinama.  Naravno ne mogu nikom da zamerim niti da se ljutim na nekog  zato što ima kratke vidike i samo gleda u prošlost a ne u budućnost rvačkog sporta.

I ja sam verovatno u mnoge stvari neupućen i ne vidim ih sigurno onako kako bi trebalo, ali se onda i ne pravim super pametan, već ih pustim da se odvijaju i razvijaju mimo mene , ne mešajući se u to što ne razumem i ne prepoznajem kao dobro za neka buduća vremena, naročito ako sve to mene ne ugrožava, kao što grappling ne ugrožava neke koji  su sve svoje snage umesto da usresrede na svoje discipline, usresredili na ponižavanju rezultata i ponižavanju mog truda i rada i svega sto nije njihovo. Ja im se još jednom ovim putem izvinjavam za moj uspeh i ostvarene rezultate, i ne ljutim se na njih, ali ih savetujem kako bi naš narod rekao (u se i u svoje kljuse) i da se posvete onome za šta su plaćeni da rade, pa da i oni naprave neki rezultat ove godine, pa da se svi tome zajedno radujemo, a ne da kleveću i ne osporavaju druge, jer sa time troše veliku energiju koju treba da posvete ne meni i grapplingu, već da se usresrede na svoju disciplinu i da tu daju maksimum, Ne želim da zbog mene i momaka i devojaka iz grapplinga , pojedinci gube koncentraciju i razum, jer znam iz prakse kad je neko opterećen bilo kakvim problemom, tada ne može da obavlja svoj posao kako bi trebalo. Ja ne želim da budem kamen spoticanja pojedincima pa da zbog razmišljanja kako da mene saplete i uništi jednu disciplinu budućnosti, ne ostvari nama svima toliko željeni rezultat sa svojom selekcijom.

…..

Pošto svi dobro znamo o kome se ovde radi , ovim putem bi se obratio selektoru za grčkorimski stil rvanja lično sa savetom. „ Selektore uz dužno poštovanje, okanite se neolimpijskih disciplina, Pa Vi imate toliko svojih briga, da ne brinete i moje. Usresredite se na ono šta treba da radite i za šta ste plaćeni. Pustite mene da radim svoj posao, koji ionako radim honorarno i iz ljubavi,  na šta Vi nikada ne biste pristali, a radim ga jako dobro, što dokazujem rezultatima. Nemojte da pišete dopise i prepiske u ime gospodina Ivice Frgića predsednika struke,  pa valjda je on dovoljno pismen da i sam nešto napiše. Uz dužno poštovanje prema gospodinu Ivici Frgiću iako on to poriče, njegov sin Igor Frgić (koordinator za žene) mi je u telefonskom razgovoru priznao da iza svih dopisa kojima omalovažavate neolimpijske discipline i sve ostale stilove kao i mene i još par ljudi iz RSS, stojite Vi  Selektore, pošto mu je otac u bolnici iz dobro poznatih razloga nama svima, pa on u njegovo ime šalje poštu . Pa ne možete za sve Vi da se pitate, pustite i druge da nešto urade i smisle. Molim Vas selektore usresredite se da nam donesete medalju sa Evropskog prvenstva u grčko-rimskom stilu, pa da se svi zajedno radujemo tom uspehu,, a ostavite se spletkarenja, i podrivanja ljudi, to nije Vaš posao i ne priliči Vašoj funkciji. Molim Vas ovo shvatite kao dobronameran savet prijatelja i mladjeg kolege, ne krivim Vas što ne vidite dalje u budućnost, ali ne mogu Vam ja sada u Vašim godinama otvarati oči, čak šta više Vas razumem, stariji ste čovek, možda ste zreli i za penziju, upsss izvinite zaboravio sam na momenat pa Vi niste zaradili penziju, oprostite mladost-ludost, Šteta, a siguran sam da biste u penziji bili korisniji i da biste više doprineli i Vi i gospodin Frgić Ivica. Protiv Gospodina Frgića kao i protiv Vas nemam ništa, ali je čovek star i bolestan, pa mislim da nije fizički sposoban da izvršava zadatke koji su mu naloženi funkcijom, ali manje-više fizički, ja sam ubedjen da on nije ni psihički sposoban da izvršava svoje zadatke, čim je pao pod Vaš uticaj selektore i čim dozvoljava da drugi rukovodi njegovim mislima, i da radi kako mu drugi kažu, jer taj čovek je meni dao punu saglasnost usmeno telefonom za  sve i nisam ga nijednom zaobišao ni u čemu, a sada po Vašem nagovoru šalje dopis savezu da je zaobidjen i da ga niko ni za šta nije konsultovao. To su strašne stvari selektore kojima se Vi bavite i treba da se bar malo zastidite zbog toga. Dragi moj selektore mogao bi ja ovako da Vam pišem do jutra, ali imam svojih obaveza i pametnijeg posla i ne želim da se bavim Vama uopšte. Ajmo moj dragi selektore svako na svoje zadatke i tako će biti najbolje i za nas same i za RSS i za celo Srpsko rvanje“.

Povezana vest:  Rus Sagid Murtazalijev vratio olimpijsko zlato u znak protesta