Bojana Ordinacev i Marina KotevskiBojana Ordinačev i Marina Kotevski vodile štafetu do 100000. kilometra

Treća po redu We Run Belgrade trka održaće se na Ušću u nedelju, 15. septembra, a u štafeti kojom je u Tašmajdanskom parku ta trka najavljena učestvovali su poznata glumica Bojana Ordinačev, voditeljka Marina Kotevski, kao i novinari i članovi Beogradskog trkačkog kluba. Svi oni su prepoznali važnost akcije da se u pripremama za trku dođe do magične brojke od 100.000 pretrčanih kilometara kako bi jedna od beogradskih staza za trčanje bila preuređena. Na taj način, oni su se pridružili velikom broju trkača širom Srbije koji su u proteklih pet nedelja broj pređenih kilometara merili se Nike+ aplikacijom dostupnom za Android i iPhone. Bojana i Marina su uz podršku novinara i entuzijasta za trčanje učestvovali u štafeti istrčavši poslednje kilometre i tako na najlepši način okončali dug put ka 100000. kilometru.
Na nedeljnoj trci predviđeno je da se trči Bulevarom Nikole Tesle, a na uglu sa ulicom Džona Kenedija, takmičari će napraviti zaokret i krenuti ka mestu odakle su i započeli pohod na pet pretrčanih kilometara, koliko je staza dugačka. Svaki prijavljeni učesnik će na samoj trci na poklon dobiti brendiranu NIKE majicu, a nakon prijavljivanja za trku, učesnici će svoj startni broj moći da preuzmu u NIKE radnjama, najkasnije do 14. septembra. Uz broj, trkači će dobiti i čip pomoću kojeg će po završetku trke biti utvrđeno vreme njihovog prolaska kroz cilj.
Ovogodišnja trka namenjena je, kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportistima, a ovo je treća godina kako Delta Sport, generalni distributer brenda Nike promoviše gradsko trčanje kao svetski trend. Prijave, kao i sve druge neophodne informacije o kampanji i samoj trci dostupne su na zvaničnoj stranici trke http://werunbgd.com, kao i na zvaničnoj Facebook stranici https://www.facebook.com/NikeRunningSrbija.

Povezana vest:  Velika uskršnja radionica u Delta Cityju