Dani Makedonije u restoranu Kovac 0042„DANI MAKEDONSKE TRADICIJE“ u restoranu Kovač

Kulturna manifestacija „DANI MAKEDONSKE TRADICIJE“, održaće u restoranu Kovač od 23.09.2013 do 05.10.2013 god.
Ova manifestacija je proizvod želje, odluke i prijateljstva između dva restorana i vinara koji već godimama sarađuju.
Restoran Kovač kao domaćin, želi da ovom manifestacijom potvrdi svoj pečat tradicionalne kuće. Za svo vreme svog postojanja Kovač je simbol beogradskog hedonizma, gde uz dobru tradicionalnu hranu, vrhunska kvalitetna pića i nezaboravne melodije vrsnih muzičara, svaki posetioc i gost je za vreme boravka u ovom restoranu na planeti isključivih užitaka.
Srpska i makedonska tradicija i ugostiteljska uživanja su srodno vezani kao i odnos prema hrani i piću – odatle i ideje za organizacijom „DANI MAKEDONSKE TRADICIJE“.
Glavni saradnik ove manifestacije, restoran „Stara Kuća“ nam dolazi iz Skoplja, prestonice makedonske tradicije. Restoran se nalazi u samom centru prestonice, datira iz davnih vremena i pod zavodom je za zastitu spomenika kulture. Domacini „Stare Kuće“ svojim radom odrzavaju tradiciju, priblizavajuci je današnjim vremenima.
Makedonci koji žive u Beogradu i Beograđani koji su na bilo koji način vezani za Makedoniju će imati priliku da uživaju i da se druže u dve nedelje bogato osmiljenih dana. Uz lep program, ugostiteljske i vinske usluge, oni će svojim gostima da pokazu ili da ih podsete šta je to što nas vezuje za našeg južnog suseda i šta je to što nam srce razgaljuje.
Sem ugostiteljsko, boemskog užitka, dani makedoske tradicije imaju i kulturološki cilj nastavljanja jedne dobre prijateljske emocije između dva naroda koji kroz istoriji imaju toliko toga zajednickog čega se sećamo i na šta možemo da budemo ponosni. Tu zajedničku emociju nikako ne treba da zapostavimo u današnje vreme.
Celokupna ponuda restorana Kovač, u te dve nedelje će biti jelovnik isključivo napravljen od makedonskih specijaliteta. Gosti će imati priliku da probaju baš ono po čemu je makedonska
kuhinja poznata i jedinstvena. Vinska priča je takođe tradicionalna. Služiće se isključivo vina i rakije sa teritorije Makedonije za šta je zaduzena vinarija Stobi sa svojim vrhunskim kvalitetom vina i Tikveš sa svojom već poznatom rakijom Zolta, a za muziččki program će se pobrinuti orkestar tradicionalne muzike, kao i poznati izvođaci tradicionalnog melosa iz cele Makedonije.

Povezana vest:  Počinje 6. sezona programa za osnaživanje mladih Coca-Cola podrška mladima