Otvaranje Coca-Cola teretane u Velikom parku

Otvorena Coca-Cola teretana u Užicu

U Užicu je otvorena jedna od 45 teretana na otvorenom koje Coca-Cola sistem poklanja gradovima i opštinama širom Srbije, a povodom obeležavanja četiri i po decenije od početka proizvodnje čuvenog svetskog napitka u našoj zemlji. Teretana na otvorenom smeštena je u Velikom parku gde će od sada svi građani moći da vežbaju u prirodi.
U toku kampanje „45 godina u Srbiji“ tokom dva meseca glasanja, sve opštine i gradovi u Srbiji mogli su da glasaju da baš njihovo mesto dobije Coca-Cola aktivnu zonu. Koliko je aktivan način života važan građanima, dokazuje i činjenica da je na konkurs stiglo više od 1,7 miliona glasova. Građani Užica su najzaslužniji što je za njihovo mesto pristiglo više od 30 hiljada glasova. Oni su uložili ogroman napor, energiju i na interesantne načine motivisali svoje sugrađane da glasaju i tako osvojili Coca-Cola aktivnu zonu.
„Ovа tеrеtаnа је izuzеtnо znаčајnа kаkо zа nаšе spоrtistе tаkо i zа rеkrеаtivcе. Vеćinа nјih i оdržаvа svоје trеningе u Vеlikоm pаrku, tаkо dа ćе tеrеtаnа upоtpuniti vеć pоstојеćе spоrtskе sаdržаје. Zаhvаljuјеm kоmpаniјi Coca-Cola nа оvој divnој аkciјi, prе svеgа zаhvаljuјеm mојim Užičаnimа kојi su sе svојim glаsоvimа izbоrili zа tеrеtаnu“, izjavio je Saša Milošević, gradonačelnik Užica.
„Coca-Cola je deo naše svakodnevice, ali i svih svečanih trenutaka u našoj zemlji već 45 godina. Naša misija je da osvežavamo, širimo optimizam i donesemo pozitivne promene društvu uz nesebično angažovanje i podršku naših partnera. Čvrsto verujemo da samo zajedničkim naporima poslovnog, javnog i privatnog sektora možemo napraviti korenite promene na bolje u društvu. Jedna od promena koju nam je moderno doba donelo je činjenica da se danas kao civilizacija sve manje krećemo. Želja nam je da, snagom brenda koji je najpoznatiji i omiljen širom sveta, nastavimo da sprovodimo mnogobrojne inicijative kroz koje već godinama posvećeno radimo na promociji fizičke aktivnosti i aktivnog načina života. Zato smo u godini našeg jubileja u Srbiji, kada proslavljamo izuzetne uspehe tokom proteklih 45 godina, želeli da uradimo nešto veliko u ovoj važnoj oblasti i u našoj zemlji, i postavimo 45 aktivnih zona širom Srbije. Sigurni smo da će ova Coca-Cola aktivna zona biti omiljeno mesto okupljanja užičkih sportista i rekreativaca, te pozivamo sve da je aktivno koriste, ali i čuvaju, i da pozovu porodicu i prijatelje da učine isto“, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema.
Projekat „45 godina u Srbiji“ je realizovan u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta. Coca-Cola aktivna zona u Užicu jedna je od deset teretana na otvorenom koje će biti postavljene do kraja godine, dok će se preostalih 35 izgraditi do maja 2014. godine.

Povezana vest:  ODRŽANA REVIJA PASA SVIH RASA U DELTA CITYJU