Paulo Coelho C Marvin Zilm

Paulo Koeljo, najuticajniji predstavnik Brazila

Ovogodišnji počasni gost na Frankfurtskom sajmu knjiga je Brazil, zemlja čiji je najuticajniji predstavnik sigurno pisac Paulo Koeljo. Njegove knjige su prevedene na više od 80 jezika, a u više od 200 zemalja prodato je preko 150 miliona njegovih knjiga. Objavio je 26 knjiga, od 2002. godine član je Brazilske književne akademije, a takođe je pisac sa najvećim brojem fanova na društvenim mrežama – preko 23 miliona.
Ova godina takođe obeležava 25. godišnjicu prvog objavljivanja „Alhemičara“ u Brazilu. Ovaj roman je već postao klasik savremene književnosti i predstavljao je prekretnicu u mnogim životima. Ovo bezvremeno delo, koje je jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena, bilo je na top-listi The New York Timesa više od 271 nedelju i nastavlja da oduševljava čitaoce novih generacija.
Paulo Koeljo je posle više od četvrt veka pisanja i dalje jedan od najbitnijih autora današnjice, što je dokazao novim romanom „Rukopis otkriven u Akri“, objavljenim u izdanju Lagune 18. septembra 2013. godine. U tom kratkom vremenskom periodu roman se popeo na prvo mesto top-lista u Srbiji.

Povezana vest:  Dobrotvorna akcija prikupljanja odeće u 17. i 18. aprila u Supermarket Concept Store