Lena Kovacevic   by Aleksandar Zec

Lena Kovačević predstavila novi album SAN i najavila koncert 7. decembra

Lena Kovačević predstavila je svoj drugi album „San“, u izdanju PGP RTS, na promociji održanoj u Focaccia Lounge baru, u hotelu Hajat, uz podršku brenda FreyWille. Tom prilikom najavila je da će održati koncert u Beogradu, 7. decembra u Domu sindikata.
Album je sofisticirani kolaž pop i džez muzike, sačinjen od nekoliko obrada poznatih numera umetnika poput Bajage, Dina Merlina, Vlade Georgieva, Đorđa Marjanovića i drugih, kao i nekoliko autorskih pesama sjajnih autora sa naših prostora, među kojima su: Vlada Marković, Dušan Kovačević, Ivan Ilić i Saša Milošević Mare.
Lena Kovačević rođena je u Beogradu gde je završila srednju muzičku školu, odsek klavir. Diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. 2003.godine peva u filmu „Profesionalac“, sa Bajagom. U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (saradnika Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. Prvi autorski album „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS) izašao je 2009. godine, inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom Balkana. Lena i njen bend imali su prilike da nastupaju u Srbiji, regionu i inostranstvu, predstavljajući materijal sa prethodnog albuma „Dobar dan za pevanje“. U junu 2011.godine nastupili su na severu Kipra na festivalu gde su do sada učestvovali između ostalih i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, Rendy Crawford i mnogi drugi. U Srbiji se izdvajaju nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima, u Sava Centru, Domu Sindikata, Kolarčevoj Zadužbini. 2011.godine, Lena je bila član žirija u izuzetno gledanoj emisiji „Prvi Glas Srbije“.
U pripremi su koncerti u Srbiji, regionu i inostranstvu.

Povezana vest:  Čaj s medom za Vaja kon dios u Beogradu