Tamara JaricFALL 2013 Kolekcija  Deep Waters 4Tamara Jarić prvi put na Belgrade Fashion Weeku

Dizajnerka Tamara Jarić rođena je u Srbiji, u Beogradu, gde je završila „Školu za dizajn“. Svoje školovanje kao modni dizajner nastavlja u Firenci gde diplomira na fakultetu „Polimoda“ 2005. godine. Nakon toga odlazi u Ameriku, u Njujork, gde 2007. godine upisuje „Berkeley College“, smer Fashion Marketing & Management, na kojem diplomira.
U Njujorku započinje dvogodišnji rad kao asistent dizajnera u firmi „S. Rothschild & Co“, poznatoj po licenci kaputa za Tommy Hilfiger, DKNY i Elie Tahari. Takođe, ostvaruje i uspešnu saradnju sa mnogim poznatim dizajnerima kao što su Ralph Rucci, Nicole Miller i Jill Stuart.
Njen edukativni put se nastavlja u San Francisku gde je primljena pre dve godine kao jedan od šest dizajnera na prestižnom „Fashion Incubator San Francisco FISF“, gde je i nastala njena prva kolekcija pod nazivom „Tribal“.
Dugogodišnje internacionalno iskustvo uticalo je na njen rad kao dizajnera – spoj evropske elegancije i američke jednostavnosti oplemenjene intrigantnim detaljima postali su njen lični pečat.
Njene kreacije namenjene su modernoj i sofisticiranoj ženi koja teži ka jednostavnosti sa dozom ekstravagancije. To je moderna i smela žena prefinjenog ukusa koja uvek traži nešto drugačije.
Na predstojećoj beogradskoj nedelji mode, Tamara će 27.oktobra predstaviti kolekciju za proleće/leto „Morocco Dream“. Autorka je bila inspirisana zanimljivom arhitekturom kraljevskih palata Maroka, ispunjenom mistikom prošlosti. Polukružni lukovi, geometrijski ornamenti i živopisne boje poslužili su kao glavni izvor inspiracije.

Povezana vest:  Kako ispravno poslagati suđe u mašini za pranje sudova