Mario MandzukicUbedljiva pobeda Bajerna, Borusija iz penala do bodova

Fudbaleri Bajern Minhena trijumfovali su danas na svom terenu protiv Majnca sa 4:1, dok je Borusija Dortmund sa 1:0 pobedila Hanover u utakmicama devetog kola nemačke Bundeslige, a Šalke je u gostima sa 3:2 bio bolji do Braunšvajga.
U preostalim subotnjim utakmicama Ajntraht iz Frankfurta remizirao je 1:1 sa Nirnbergom, a Verder i Frajburg odigrali su meč bez golova.
Ekipa Pepea Gvardiole je posle preokreta slavila nad Majncom sa ubedljivih 4:1 i tako se ponovo vratila na prvo mesto na tabeli.
Majnc je u samoj završnici prvog poluvremena stekao prednost preko Šona Parkera, koji je iskoristio odlično proigravanje Julijana Baumgartlingera.
Bajern je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofanzivnije, a to im se ipslatilo već u 50. minutu, kada je Arjen Roben doveo Bavarce do izjednačenja.
Dva minuta kasnije Tomas Miler je preokrenuo rezultat na stadionu „Alijanc Areni“, da bi Mario Mandžukić u 69. duplirao prednost Bajerna.
Konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 82. minutu.
Ekipa Jirgena Klopa, vicepravaka Evrope, kao i prvenstva Nemačke, u četvrtom minutu došla je do prednosti golom Marka Rojsa iz jedanaesterca, koji je skrivio Hiroki Sakai.
Borusija je rano stečenu prednost očuvala do kraja meča i tako posle poraza od Boruije Menhengladbah u prethodnom kolu upisala sedmu pobedu u šampionatu.
Šalke je na gostovanju u Braunšvajgu dvaput gubio, ali je na kraju ipak uspeo da kući otputuje sa tri boda.
Braunšvajg je u 20. minutu preko Orhana Ademija došao do prednosti, da bi Maks Mejer devet minuta kasnije doveo Šalke do izjednačenja.
Novajlija u Bundesligi, ekipa Braunšvajga, sredinom drugog poluvremena, u 59. minutu ponovo je došla do prednosti golom Karima Belarabija, ali je Šalke veoma brzo posle primljenog gola izjednačio rezultat.
Izjednačujući gol u 65. minutu postigao je Leo Gorecka, a konačan rezultat postavio je Roman Nojštadler i tako doveo Šalke do četvrtog mesta na tabeli sa 14 bodova.
Bajern Minhen je današnjom pobedom ponovo došao do prvog mesta na tabeli sa 23 boda, a prate ga Borusija Dortmund sa 22, kao i Bajer sa isto toliko bodova, ali lošijom gol razlikom.

Povezana vest:  Štrajk u Seriji A sve izvesniji