Lepi Brka kuva sa tinejdzerimaLepi Brka kuva sa klincima u novom porodičnom časopisu

U Beogradu predstavljen prvi broj časopisa »Kuvajmo s decom«. Gastro urednik izdanja je Lepi Brka – Nenad Gladić, autor kulinarske emisije Gastronomad. Osim časopisa, multimedijalni projekat »Kuvajmo s decom« obuhvata i video produkciju, sajt i radionice sa decom i mladima.
Na svetski dan hrane,16. oktobra, u Beogradu je predstavljen prvi broj časopisa „Kuvajmo s decom“, sa novim i originalnim konceptom „koji okuplja porodicu oko šporeta“.
Poznati kulinar Lepi Brka – Nenad Gladić za svaki broj časopisa osmišljava preko 50 recepata za jela koja deca i roditelji mogu da spremaju zajedno, provodeći na kvalitetan način porodično vreme, družeći se i usvajajući zdrave životne stilove.
U svakom broju, novinari i kolumnisti obrađuju teme vezane za zdravu ishranu, kulinarstvo i roditeljstvo: učenje dece pripremanju hrane, uspostavljanje zdravih navika kod dece u ishrani, ishrana beba, kuvanje kao aktivnost koja podstiče kreativnost i maštu, gajenje hrane (začina, povrća) i razvijanje ljubavi prema prirodi i ekološke svesti, upoznavanje sa različitim svetskim kulturama kroz internacionalnu kuhinju.
Časopis „Kuvajmo s decom“ će izlaziti tromesečno a štampano izdanje prate i video klipovi na kojima Lepi Brka priprema obroke sa klincima različitih uzrasta – od predškolaca do tinejdžera, a koji su dostupni za gledanje na Youtube kanalu »Kuvajmosdecom«
Nakon izlaska svakog broja »Kuvajmo s decom«, planiran je niz promotivnih aktivnosti: predavanja i radionica za decu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama kao i za njihove roditelje. Prva će se održati 2. novembra u okviru 12. Campina Puddis dečjeg sajma, na štandu »Metalca«, gde će Lepi Brka i mališani kuvati zajedno.

Povezana vest:  Nekoliko stotina pacova u sedištu magazina Vog