Andres Iniesta Barcelona

LIGA ŠAMPIONA

Grupa H: Remi Milana i Barse, pobeda Seltika

Fudbaleri Milana i Barselone remizirali su večeras 1:1, dok je Seltik kod kuće pobedio Ajaks sa 2:1 u utakmicama trećeg kola Grupe H Lige šampiona. Milan je tako upisao drugi uzastopni remi u ovoj sezoni Lige šampiona, dok je Seltik pobedom u Glazgovu zabeležio prvu pobedu.
Na utakmici u Milanu bilo je mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta, a domaća ekipa je prva došla do prednosti. Milan je posle loše intervencije u odbrani Đerarda Pikea i Havijera Maskerana, u devetom minutu došao do prednosti, a strelac je bio Robinjo. Barselona je ubrzo posle primljenog gola došla do izjednačenja.
Andreas Inijesta u 23. minutu je oduzeo fudbalerima Milana loptu na sredini terena i potom proigrao Lionela Mesija na desnoj strani, koji je šutem po zemlji sa oko 11 metara savladao Marka Ameliju.
Seltik je pred svojim navijačima zabeležio prvu pobedu u Ligi šampiona, a strelci u pobedi nad Ajaksom bili su Džejms Forest u 44. minutu iz jedanaesterca i Beram Kalaj u 54. U Grupi H Barselona se i dalje nalazi na prvom mestu sa sedam bodova, drugi je Milan sa pet, dok je Sletik na trećem sa tri, a Ajaks je na poslednjem sa jednim. 

Povezana vest:  Nikolas Anjelka: Domenek mi je zgadio fudbal!