HS 1„HOKLICA and STOLICA“ – nameštaj inspirisan danskim dizajnom iz pedesetih

U okviru programa „Nedeljna doza balkanskog dizajna“, koji je nastao sa ciljem upoznavanja publike sa regionalnom dizajn scenom, Mikser House predstavlja domaći dizajnerski brend „Hoklica and Stolica“. Njegov osnivač je Aleksandar Ugrešić, koji će od 19 časova održati predavanje na temu „Likovnost drveta i danski dizajn 50-ih kao inspiracija za savremeni nameštaj“ i predstaviti koncept „Hoklice and Stolice“. Ulaz je slobodan.
„Hoklica and Stolica“ je osnovana 2012. godine u Beogradu, kao radionica za izradu ručno rađenog nameštaja od punog drveta vrhunskog kvaliteta. Pod etiketom „Hoklica and Stolica“ se izrađuje vrhunski nameštaj inspirisan danskim dizajnom 50-ih godina prošloga veka, kao i autorski komadi Aleksandra Ugrešića, kao i drugih priznatih i nagrađivanih autora iz Srbije.
Pored izbora najkvalitetnijeg domaćeg drveta, takozvanih „srpskih egzota“ kao što su orah, crveni brest, trešnja, šljiva, dud, kruška ili bagrem, svi ostali materijali koji se koriste u izradi nameštaja (koža, štof, okov) odlikuju se visokim kvalitetom ručno rađene završne obrade i potpuno su prirodni, uključujući i impregnaciju nameštaja koji se radi premazima ekološkim drvnim uljima i voskovima.
Pri izradi svakog pojedinačnog komada velika pažnja poklanja se likovnosti drveta i kože, kao i izboru valera i strukture ostalih materijala korišćenih u procesu izrade, stoga svaki komad nameštaja predstavlja unikat za sebe sa garancijom od deset godina za drvene sklopove, a dve godine za kožu i štofove.
Nakon kratkog predavanja Aleksandra Ugrešića, prisutni će moći da uživaju u nastupu sastava „Duo Trioritet“, koji sačinjavaju Maja Klisinski i Jovan Nikolić, iz Beograda. Sviraju i pevaju svetski prepoznatljive pop, rok, džez, latino i fado hitove. Jedinstveni su po specifičnim obradama kompozicija različitih žanrova i iznenađuju novim i originalnim zvukom „The Doors“, „Massive Attack“, Bili Ajdola… Maja Klisinski je stalni član jedne od najpoznatijih etno-muzičkih grupa na ovim prostorima „Bilja Krstić i Bistrik Orchestra“. Jovan Nikolić je gitarista, pijanista i aranžer, profesor klavira i gitare.

Povezana vest:  Miranda Ker i Orlando Blum čekaju prinovu