amazon logo

Amazon planira da robu dostavlja bespilotnim letelicama 

Želite li da poručenu robu dobijete za samo pola sata? To će uskoro biti i moguće, jer su u kompaniji Amazon smislili novi način isporuke robe – bespilotnim letelicama. Prema rečima izvršnog direktora Amazona, DŽefa Bezosa, uskoro bi mogao da zaživi nov način dostave robe, prema kom bi male bespilotne letelice spuštale pakete na vaš prag, prenosi Frans pres.
Revolucionarni projekt Amazona, koji se bavi prodajom preko interneta širom sveta, još uvek mora da prođe dosta testiranja, kao i da dobije odobrenja regulatornih vlasti.
Prema rečima Bezosa, projekat bi mogao da se ostvari za pet godina, a električna letelica bi mogla prenositi porudžbine težine do 2,3 kilograma, koje inače pokrivaju oko 86 odsto celokupnih narudžbina Amazona.
Nakon što na sajtu Amazon.com kliknete dugme za plaćanje, mali robot se podiže u vazduh i poleće kao veliki mehanički insekt kako bi Vam isporučio paket za samo pola sata. Mini-roboti imaju ekološki električni motor, i mogu da raznose narudžbine u radijusu od 16 kilometara od distributivnog centra Amazona.

Povezana vest:  Evropska komisija predložila uvođenje digitalnog zelenog sertifikata