diana2Skotland Jard: Nema uverljivih dokaza da je Dajana ubijena
 
Britanski Skotland Jard saopštio je danas da je završena istraga povodom novih informacija o smrti princeze Dajane 1997. u Parizu i da nisu pronašli „uverljive dokaze“ da je ona ubijena.
Skotland Jard je obavestio u avgustu da proverava verodostojnost nedavno dobijenih informacija o smrti princeze Dajane i Dodi Fajeda, uključujući navode da ju je ubila „britanska vojna figura“.
-Policijska službe Metropolitan (MPS) preduzela je istragu u cilju procene relevantnosti i kredibiliteta tih informacija. Ta istraga je sada završena – navodi se u pisanom saopštenju, prenela je agencija AFP.
Pripadnik elitne britanske vojske – Specijalnih vazduhoplovnih snaga (SAS) je, navodno, učestvovao u ubistvu Dajane, naveo je bivši tast i tašta bivšeg vojnika, pozivajući se na informacije koje im je on govorio ranije, a čiju kopiju pisma poseduje britanski Skaj njus.
Skotland jard je izvestio da istraga nije našla „uverljive dokaze“ da je pripadnik SAS-a bio uključen u njihovo ubistvo.
-Iako postoji mogućnost da su navodni komentari povezani sa umešanošću SAS u smrt (Dajane) – ne postoje valjani ili relevantni dokazi da podrže teoriju da takve tvrdnje imaju ikakvu realnu osnovu – naveo je Skaj njus prenoseći saopštenje Skotland jarda.
Britanska princeza Dijana i Fajed su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Parizu u tunelu, u ranim jutarnjim satima 31. avgusta 1997, zajedno sa njihovim vozačem, Henrijem Polom.
Povezana vest:  Izložba grafika Ivana Jovanovića "Zbogom oružje"