kzn docek 2014DOČEK NOVE 2014.
Budžet skroman, ali doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine spektakularan
 
Iako je budžet namenjen organizaciji dočeka Nove godine izuzetno skroman i iznosi četiri i po miliona dinara, očekuje se najspektakularnije slavlje ispred Doma Narodne skupštine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada Beograda.
– Vodilo se računa da se zadovolje svačiji ukusi, o kojima inače ne treba raspravljati. Tako da će Beograđani i mnogobrojni gosti, kojih se očekuje da će biti nekoliko desetina hiljada, moći da uživaju u rok, pop i narodnoj muzici. Naročito je važno istaći da su se neki izvođači odrekli svog honorara i zbog toga smo im zahvalni. Za Beograd je ovo još jedna prilika za izuzetnu promociju jer se očekuje na desetine hiljada turista. Takođe, ovo je i mogućnost da grad prihoduje zbog dolaska onih koji će boraviti u hotelima, posećivati restorane i druge ugostiteljske objekte. Svima upućujem apel da uživaju u dočeku i da se svi potrudimo da ne bude problema. Grad je maksimalno organizovano pristupio ovom događaju, a sve komunalne službe su spremne da profesionalno urade svoj deo posla – istakao je Mali.
On je izrazio zahvalnost i televizijama „Pink“ i „Skaj plus“, koje su donirale binu i koje će besplatno prenositi doček.
Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda, precizirao je da program počinje u 20 časova, nastupom popularnih di-džejeva, a završava se oko dva časa posle ponoći. Na proslavi će važiti uobičajena pravila – bez staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava, kako bi svi bili bezbedni. Koncertni turizam, dodao je Popović, vrlo je značajan za Beograd i njegovu privredu, a ovakav događaj svrstava naš glavni grad u red svetskih metropola.
Honorara su se za sada odrekli Svetlana Ceca Ražnatović, Zoran Kiki Lesendrić i Nataša Bekvalac, a pored njih nastupiće i Jelena Tomašević, Nikola Rokvić i Lesendrićev popularni bend „Piloti“.
Svetlana Ceca Ražnatović rekla je da joj je velika čast da koncert pokloni svojoj publici i da ovo predstavlja „dobro delo za Srbiju i njen glavni grad“. Kiki Lesendrić je izrazio očekivanje da će koncerti biti veoma posećeni i da nastup njegovog benda predstavlja svojevrsnu podršku gradu, čime će se pokazati da zajedništvom svi problemi mogu da se reše.
Voditelji su Vlada Stanojević i Dragana Mićalović. Organizator čitavog programa je „Kombank Arena“, čiji je direktor Đorđe Milutinović kazao da budući da muziku deli na dobru i lošu, ovde su zasigurno zastupljeni muzičari koji su se dokazali u svom poslu i imaju mnogobrojnu publiku.
Povezana vest:  Najveći Festival nauke u regionu ove godine traje dan duže!