NIVEA pure natural Soothing DaycarePrirodna ulja za savršeno zdravu kožu tokom zimskih meseci

Zima je vreme kada naša koža najviše pati. Kombinacija veoma niskih temperatura i veštačkog grejanja čini da se koža isušuje i puca. Posebna nega je od suštinske važnosti da bi koža bila zdrava. Pozitivni rezultati su vrlo brzo vidljivi zahvaljujući tečnom zlatu – dragocenim prirodnim uljima. Argan ulje, ši ulje, ulja makadamije, badema ili avokada su multitalenti kada je u pitanju zaštita kože tokom najhladnijeg perioda u godini.
Prirodna ulja obiluju esencijalnim masnim kiselinama, koje pozitivno utiču na prirodnu zaštitnu funkciju kože, pa tako u zimskim danima čine kožu zdravom i sjajnom. Prirodna ulja takođe sadrže polifenole i antioksidant kao što je Vitamin E, koji predstavljaju prirodnu zaštitu protiv uticaja slobodnih radikala. Ova ulja po svom sastavu slične su strukture kao lipidi koji se nalaze u samoj koži te zato lako prodiru u kožu i čine je vlažnom. Veoma efikasno umiruju i obnavljaju vlažnost iritirane i ispucale kože čineći je svilenkasto nežnom.

Upoznajte se sa NIVEA proizvodima koji sadrže dragocena ulja:

NIVEA Aqua Effect hranljiva dnevna krema

Obogaćen prirodnim bademovim uljem i Hydra IQ tehnologijom, dubinski hidrira kožu i neguje je. Sadrži SPF15 koji sprečava prerano starenje kože uzrokovano štetnim sunčevim zračenjem. Koži se vraća sjaj, izgleda zdravo, i na dodir je mekana poput svile.

Povezana vest:  Obeležava se prvi Međunarodni dan podizanja svesti o bacanju hrane

NIVEA pure & natural dnevna nega za suvu i osetljivu kožu

Bogato neguje kožu sa argan uljem koje hrani i učvršćuje kožu,umirujućom kamilicom organskog porekla umiruje suvu i osetljivu kožu, intenzivno hidrira i štiti od slobodnih radikala.
Ne sadrži parabene, veštačke boje i silikonska ulja.

NIVEA Smooth hranljiva krema za ruke

Krema za ruke, obogaćena uljem makadamije pojačava prirodnu zaštitu kože dok istovremeno čini kožu ruka i zanoktica mekanim i glatkim. Hydra IQ tehnologijom stimuliše proizvodnju vlage u koži, čineći je glatkom čak i kod čestog pranja ruku.

NIVEA Smooth Sensation ulje za telo

Specifična formulacija ovog ulja za veoma suvu kožu intenzivno hidrira zahvaljujući sposobnosti brzog upijanja. Obogaćeno prirodnim uljem avokada, čini kožu mekom i glatkom i nežno mirišljavom uz dugotrajni svilenkasti zgled.

NIVEA Supreme Touch kremasti gel za tuširanje

Negujuća formulacija sa ši i uljem makadamije čini kožu mekanom i glatkom čak i nakon brisanja peškirom. Nežan miris đurđevka u kombinaciji sa mirisom božura i ruže, te raskošnog drveta magnolije udružen sa slatkim notama bergamota, mandarine i nektarina čine predivan buket pun svežine i poleta. Umirujući puderasti, mošusni tonovi obogaćeni ši i uljem makadamije zaokružuju ovu pravu žensku fuziju.

Povezana vest:  Dežurne benzinske stanice OMV Srbija za vreme vanrednog stanja

NIVEA ulje za tuširanje

NIVEA ulje za tuširanje predstavlja pravo tečno zlato u vašoj kadi. Obogaćeno sa 87% ulja za negu tela, primetno će učiniti vašu suvu kožu mekanom. Prijatnog je i blagog mirisa.

{vsig}NIVEA_ULJA{/vsig}

Argan ulje je izuzetno bogato polinezasićenim masnim kiselinama. Predstavlja prirodan izvor vitamina E te udruženo sa polifenolom pruža efikasnu i prirodnu zaštitu u borbi sa slobodnim radikalima. U poređenju sa drugim visokokvalitetnim biljnim uljima, ono sadrži veći procenat tokoferola koji je prirodan izvor vitamina E. Argan ulje sadrže tri puta više vitamina E od maslinovog ulja što ga čini izuzetnim prirodnim antioksidantom. Bogat je dragocenim esencijalnim masnim kiselinama, koje pozitivno utiču na prirodnu odbrambenu funkciju kože.

Avokado ulje ima prirodnu hidrirajuću sposobnost a koža ga izuzetno dobro upija. Zbog svog hemijskog sastava i sposobnosti da zadržava vodu, ulje avokada deluje kao emulzija, čineći kožu glatkom i mekom. Bogato je mononezasićenim mastima kao i vitaminom E i odličan je antioksidant,

Bademovo ulje, ili slatko bademovo ulje već vekovima predstavlja glavni sastojak proizvoda za negu kože, ali i kao preparat koji se koristi u homeopatiji. Još su ga lekari u drevnoj Kini, Indiji i drugim drevnim zemljama Starog sveta koristili za lečenje suve, grube i irirtirane kože. Bademovo ulje sadrži raznolike lipide koji pomažu u očuvanju prirodne barijerne funkcije kože.

Povezana vest:  Sat za roditeljsku kuću

Ulje makadamije po svom sastavu predstavlja pravo bogatstvo antioksidanta a pre svega sadrži omega 3 masne kiseline, kao i visoki procenat palmitoleinskih masnih kiselina, između 16 i 23%. Palmitoleinska kiselina od suštinske je važnosti u zaustavljanju procesa starenja ćelija kože. Usled visokog procenta fitosterola, po hemijskom sastavu vrlo je slična sebumu – produktu lojnih žlezda kod ljudi. Fitosteroli imaju veoma izraženu anti inflamatornu funkciju, te tako pomažu u obnavljanju suve, iritirane i oštećene kože.

Ši puter je ektrakt ši oraha, boje nežne poput slonovače. Kao i kakao puter i ši puter se topi na prirodnoj temperaturi tela kada se namaže, te kožu čini glatkom i mekanom. Sadrži više vrsta različitih lipida koji predstavljaju prirodnu odbrambenu funkciju kože. Ši puter se dobija iz oraha ši drveta koje raste u subsaharskoj Africi. U Gani, ši puter koriste kao zaštitu kože tokom sušnih sezona. Ši puter ima izuzetno veliku primenu u kozmetici, ishrani, ali i u medicini.