susur delikatesKC „Grad“: Predstavljanje korčulanskog Šušur festivala
 
U okviru redovnog programa beogradskog Kulturnog centra „Grad“ u ponedeljak, 30. decembra, biće predstavljen korčulanski Šušur! festivala od riči.
Šušur! festival od riči je interdisciplinarni festival regionalnog karaktera koji u fokusu ima kulturu knjige i koji se već par godina realizuje tokom avgusta na ostrvu Korčula.
Producentkinje festivala iz Hrvatske i Srbije, sa različitim adresama u Evropi, ovog puta su se okupile u Beogradu.
Iz zahvlanosti prema vernoj beogradskoj publici koja dolazi na Korčulu iz sezone u sezonu i prati festival, organizatorke su se odlučile da ovog puta dovedu Šušur! u Beograd i prirede „delikatesni literarni i gastronomski“ prednovogodišnji specijal.
U okviru Delikatesnog ponedeljka, redovnog programa KC „Grad“, 30. decembra, Šušur! Festival od riči će pored dalmatinskih specijaliteta predstaviti i književni program u okviru koga će ugostiti prošlogodišnjeg učesnika festivala Marka Pogačara i Igora Štiksa, autore iz Hrvatske.
Marko Pogačar, pesnik, esejista, muzičar i aktivista će predstaviti nedavno objavljeni muzički dnevnik o jugoslovenskim rok pesmama, „Jugotongori!“.
Tekstovi su nastajali u nedeljnoj kolumni na portalu Booksa.hr tokom 2012. godine. (U dnevniku su zastupljeni bendovi i izvodjači kao što su Haustor, Film, Azra, Partibrejkers, EKV, Majke, Disciplina Kičme, Zabranjeno pušenje, Darko Rundek, KUD Idijoti, Električni orgazam, Via Ofenziva, Luna, Idoli, Buldožer, Let 3, Supernaut, Vještice, Laibać, Dobri Isak, Satan Panonski, Fakofbolan, Obojeni program, Boye i dr.)
Društvo će mu praviti Igor Štiks, nagradjivani književnik sa internacionalnom akademskom karijerom, aktivista i zagovarač slobodne misli, koosnivač zagrebačkog Subverzivnog festivala.
Celovečernji program upotpuniće nastup DJ dua Ewox & Tamarinsky.

 

Povezana vest:  Igorov magični šou sutra 13. marta u Domu omladine Beograda u 12h