DianeVonFurstenbergJourneyDressExhibitionHaljina na preklop proslavila 40. rođendan

Haljina na preklop, koju je Dajana fon Firstenberg proslavila početkom 1970-ih, imala je u Los Anđelesu svoju rođendansku proslavu.
Otvaranju izložbe „Putovanje jedne haljine“ (Journey of a Dress) prisustvovale su juce brojne zvedze šou biznisa, među kojima Demi Mur, Tobi Megvajer, Mariza Tomei, Edvard Norton i Džo Džonas.
Kako prenosi AP, postavka prikazuje najdraže haljine čuvene američke kreatorke, nastale tokom protekle četiri decenije, kao i neke njene najnovije kreacije inspirisane starim stilovima i materijalima.
Sedamdesetih godina Dajana fon Firstenberg je u jednoj maloj tekstilnoj fabrici počela da eksperimentiše sa žersejem i kratkim baletnim majicama na preklop. Došla je na ideju da majice pretvori u haljine i upisala se u knjigu istorije mode.
Godine 1975. prodala je pet miliona ovih haljina koje se obavijaju oko tela i zatvaraju s prednje strane, a odgovaraju svim tipovima žena.
Firstenberg je tada izjavila za „Njusvik“ i „Vol Stri džornal“, na čijim se naslovnicama našla, da „dizajnira za žene koje vole da budu žene“.

Povezana vest:  Bečka nedelja mode od 12. do 18. septembra