crveni krst srbije logo

Crveni krst Srbije obeležava 138 godina rada

Crveni krst Srbije će danas obeležiti 138 godina postojanja i rada u našoj zemlji.  U sastavu Crvenog krsta Srbije nalaze se dve pokrajinske organizacije i 183 organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama, podseća se iz te organizacije.
Na svim nivoima organizovanja zaposleno je 750 profesionalaca, a u realizaciju programa uključeno je više od 60.000 volontera, od kojih 60 odsto čine mladi.  Crveni krst Srbije osnovan je u Beogradu na inicijativu Vladana Đorđevića, 6. februara 1876. godine, a prvi predsednik te organizacije bio je mitropolit Mihajlo Jovanović.
Crveni krst Srbije deluje kao organizacija sa kontinuitetom međunarodnog priznanja u neprekidnom trajanju od 1876. godine.  Jedna od poslednjih u javnosti vidljivijih aktivnosti te organizacije bilo je dostavljanje pomoći ljudima koji su proteklih dana bili blokirani u vozilima na zavejanim putevima u Vojvodini. 
U tim aktivnostima, Crveni krst Srbije učestvovao je zajedno sa Sektorom MUP-a za vanredne situacije, Žandarmerijom, saobraćajnom policijom, Vojskom Srbije…

Povezana vest:  Nova kolekcija CHEEK by LISCA ostavlja bez daha (PHOTO)