Alpha Bank Roze trka 2Održana prva „Roze trka“ u Srbiji, Alpha bank poziva na nastavak borbe protiv raka dojke

Prva „Roze trka“ u Srbiji, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke, održana je proteklog vikenda na beogradskoj Adi Ciganliji, pod pokroviteljstvom Alpha banke. Trka koja se održava širom sveta kao podrška ženama obolelim od raka dojke, okupila je veliki broj učesnika, a podršku su dali i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije Srbije.
Trka je imala i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva usmerena su za finansiranje programa edukacije žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“.
Kao jedan od najznačajnijih donatora programa „Srbija protiv raka“ Ministarstva zdravlja, Alpha Bank je, tokom više od četiri godine aktivnog učešća u borbi protiv raka dojke, putem svoje MasterCard Hvala kartice, prikupila 27.145.825 miliona dinara. Ova sredstva su upotrebljena za opremanje onkoloških klinika širom Srbije novim uređajima za ranu detekciju raka dojke.
Alpha bank nastavlja da prilikom svake transakcije MasterCard Hvala karticom Alpha Bank odvaja deo svojih sredstava u fond Nacionalnog programa za prevenciju raka dojke i poziva građane da nastave borbu protiv ove opake bolesti, od koje u Srbiji umre 1600 žena godišnje.
Pridružite nam se! Delo čini čoveka!

Povezana vest:  Bečki zoološki vrt nedavno dobio nove stanovnike