Treće veče 50. L’Oreal Fashion Week-a otvorile su revije Lily Tailor, Raskopina, Milena Radović i Lagami. Kolekcija Liberté, brenda Lily Tailor – Ljiljane Joksović Mutić, , inspirisana je višeslojnim značenjem i tumačenjem slobode u raznim sferama društva i života uopšte. Kako smo već navikli od  nje, i ovoga puta je pomerila granice, remeteći očekivani sklad i ustaljene forme, a opet sve uklopila u jedinstven stil. Raskopina je predstavila kolekciju Release, kojom je uspela da dočara osećanja radosti, večnosti, ljubavi i sunca. Inspirisana božanskom lepotom prirode, a naročito stablima masline, oslikala nam je ženu čija savršena spoljašnjost treba da odrazi savršenu unutršnjost. Milena Radović je kolekciju jesen/zima 2022/23 zasnovala na modelima svedene forme sa delimičnim odstupanjem kroz preplitanja tkanine na različite načine i u različitom obimu, čime kolekcija dobija posebnu dozu dinamike. Crna i crvena dominiraju modelima izrađenim od prirodnih materijala – vune, svile, pamuka. Nova Lagami kolekcija CITY inspirisana je urbanim, brzim načinom života. Društvene mreže, telefoni, tajming, selfie…sve to je postalo deo svakodnevice, kao i unisex moda koja danas oslikava ulice svake metropole. Boje, print, asimetrija, vuna, viskoza, besprekorna izrada, namenjena šik ženama i modernim muškarcima.

Povezana vest:  BORKOVIĆ ODUŠEVIO TIJANU ALEKSIĆ I PANČEVCE SPECIJALNOM MATURSKOM VOŽNJOM

U nastavku večeri nove kolkcije predstavili su Martini Vesto by Boško, Ana Trošić Trajković i Vesna Kracanović.

Modla brend Vesne Kracanović. je kroz prikazanu kolekciju All Tomorrow’s Parties predstavila modele koji odišu romantikom, jakog kolorita, pune forme i glama. Kolekcijom Dok traju zalihe, Ana Trošić Trajković je predstavila još jedno u nizu svojih istaživanja na temu održive mode, upciklovanja, dekonstrukcije i redizajna, sa ciljem da prikaže načine na koje je moguće produžiti životni vek tekstilnih proizvoda. Posvećena ovoj izuzetno važnoj temi Ana novom kolekcijom odlaže deponiju za komade glomazne sintetike, redizajnirajući akrilno pletivo, stare džempere, pulovere, kardigane, prsluke, kao i pleteno pokućstvo, ugradjujući u nove komade odeće restlove iz prethodnih kolekcija i druge zalihe zatečene u radionici, kroz svoj prepoznatljiv izraz u smislu likovnosti i siluete.

Povezana vest:  TAG Heuer Ayrton Senna nova limitirana edicija

Revija brenda Martini Vesto by Boško, dizajnera Boška Jakovljevića, počela je kolekcijom proleće/leto, street glam satenskim odelima živih boja, u drugom delu revije predstavljena je jesen/zima u glam rock stilu, da bi nas u finalu odvela na romantično putovanje Italijanskom obalom. Kroz mondenska mesta su nas proveli modeli puni italijanske elegancije i glamura, izrađeni od visoko kvalitetnih materijala. Poseban aplauz su izazvali  manekeni starije generacije Danijel Stevanović, Vlada Vuksanović, Marko Janković, Vlada Cvetković, Marko Milčanović i doajen domaćeg manekenstva Đorđe Kortina. Bogatu modnu kolekciju, namenjenu muškarcima i ženama, neizostavno je pratio umetnički performans, na bini se u ulozi manekena pojavila i Tijana Dapčević, a Sergej Pajić i Sale Tropiko su na svom manekeskom defileu otpevali i svoje najveće hitove. Publika je i ovom prilikom ovacijama ispratila defile i Boškov izlazak na scenu, a među njima je bilo mnogo VIP zvanica i ljubitelja mode.

Povezana vest:  Prvi SEE Gaming Business Forum: The Game Changer

Revijama samostalnih autora završen je program u Belexpocentru ali se narednih dana istim intenzitetom nastavlja na drugim lokacijama sve do 1. decembra.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images