supernatural-0671SUPERNATURAL PARK PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI PROJEKAT U EVROPI

Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL) izabrala je projekat „Supernatural park – od deponije do parka“ kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi, zajedno sa inicijativama iz Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope.
Supernatural pokret, uz saradnju i podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beogarad, Opštine Palilula, Republičke direkcije za vode, Međunarodnom komisijom za zaštitu reke Dunav (ICPDR), kompanijama Coca Cola Hellenic, Telenor, Molson Coors i drugima je uspeo da potpuno transformiše nekada divlju deponiju građevinskog šuta u ekološki park na Dunavu.
„Za nas je ovo velika čast, pogotovo što je jedan projekat iz Srbije ušao u 25 najboljih u Evropi, i što se Srbija i Beograd promovišu u Evropi na ovaj način. Proglašenje Supernatural parka kao jednog od 25 najboljih daje nam dodatno samopouzdanje da nastavimo da radimo i da smo na dobrom putu. Lično, ne želim mnogo da se uzbuđujem, pošto nam predstoji još puno posla, ka krajnjem cilju čišćenja rukavca i revitalizacije ekosistema Ade Huje“, naveo je ovim povodom Srđan Stanković, osnivač Supernatural festivala.
Osnovni cilj projekta je revitalizacija ekosistema Ade Huje, formiranje zelenog dobra Beograda, sa fokusom na trajno čišćenje rečnog rukavca koji predstavlja jedan od najvećih ekoloških problema grada. U toku je rad na izradi tehničke dokumentacije, koja će ukazati na detaljne sledeće korake ka cilju ozdravljenja Ade Huje.
Osmi po redu Supernatural festival održaće se 27. aprila u Supernatural parku na Adi Huji. Više informacije očekujte uskoro.

Povezana vest:  „Petkom bez štampanja“ u Beču