US 7Stipendije za učenike sa izuzetnim akademskim potencijalom

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i ove godine dodeliće dve stipendije učenicima sa izuzetnim akademskim potencijalom. Zahvaljujući ovom programu, dva učenika iz Srbije, koji inače ne bi bili u mogućnosti da pohađaju ovu školu, imaće priliku da dobiju stipendiju za školovanje u ISB i upišu prvi ili treći razred srednje škole i pohađaju ISB sve do mature.
Nakon prošlogodišnje uspešne realizacije programa stipendiranja, Internacionalna škola u Beogradu ponudiće i ove godine odabranim učenicima mogućnost da steknu diplomu međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma). Zainteresovani učenici moraće da pokažu visoko poznavanje engleskog jezika, odličan uspeh u školi, učešće u vannastavnim aktivnostima, kao i da ostvare dobre rezultate na prijemnim testovima ove škole. Odluka će takođe biti zasnovana i na finansijskim ograničenjima njihovih porodica.
„Srbija ima veliki broj mladih ljudi koji su veoma talentovani i imaju akademski potencijal, zbog čega nam je izuzetno drago da možemo da ponudimo još dva mesta u našoj srednjoj školi. Odabrani učenici će se u sticanju međunarodnog obrazovanja visokog kvaliteta pridružiti svojim vršnjacima koju su stipendije dobili prethodne godine i svoje dve do četiri završne godine srednje škole pohađati u Internacionalnoj školi“, izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu.
Stipendija obuhvata naknadu školarine, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, školski lap top, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta ili drugih vannastavnih aktivnosti.
Kandati koji konkurišu za stipendiju moraju da ispune sledeće uslove: da budu državljani Republike Srbije; da žive sa roditeljima ili starateljem; da imaju odličan uspeh u školi u prethodne tri godine uz preporuke dva nastavnika, da se bave aktivno vannastavnim aktivnostima, da pokažu dobre rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB i na intervjuu, uz dokaz o finansijskim ograničenjima. Krajnji rok za prijave je 9. maj 2014.
Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima preko 400 učenika, pripadnika 47 nacionalnosti, od kojih je približno 25 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član mnogih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.
Internacionalnu školu u Beogradu akreditovala je svetska organizacija „International Baccalaureate“ (IB), kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kao IB škola, Internacionalna škola u Beogradu svesna je značaja raznolikosti učeničke populacije, izgradnje čvrstih veza sa lokalnom zajednicom i promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti.
Više informacija, kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu za program stipendiranja, možete pronaći na: www.isb.rs.

Povezana vest:  Bečki dani nakita 2015