Bojana JovanovicDrugo veče 35. Perwoll Fashion Weeka u znaku novi dizanjera

Drugo veče Perwoll Fashion Weeka otpočelo je revijom Klasa udruženja koje je oformljeno na odseku za kostim Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu a koje čini deset mladih dizajnerki. To su: Ivana Lazarević, SanjaStepanović, Teodora Živković, Katarina Bogdanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakoski, Ivana Stojanović, Monika Ratković, Jelena Antanasijević i Senka Kljakić. Na 35. Belgrade Fashion Weeku Klasa se predstavila kolekcijom za proleće/leto 2014.
Odmah zatim predstavila se Bojana Jovanović koja je pobednica konkursa B-Future by Perwoll 2013, čime joj se pružila prilika da predstavi mini kolekciju na ovom 35. Fashion weeku. Igra sa kontrastima, eksperimenti sa materijalima i teksturama samo su neke od karakteristika po kojima je poznat Bojanin rad, što je publika bila u prilici da vidi i u novoj kolekciji „Fusion“ za jesen/zimu 2014. Osnivanje udruženja dizajnera BFW Design Collective inspirisano je najvažnijim aspektima Beogradske nedelje mode i predstavlja želju organizatora za dodatnim aktivnostima na realizaciji inicijativa za dalji razvoj i unapređenje autorske modne scene kod nas. Zato je revija BFW Design Collective-a na kojoj je učestvovalo 50 dizajnera izazvala veliku pažnju medija i javnosti jer su se na toj reviji dizajneri članovi Udruženja predstavili sa po jednim modelom koji na najbolji način prezentuje njihov rad i individualnu kreatorsku estetiku. Plan je da ovakav koncept preraste u stalni format izlaganja koji će se ponavljati na svakoj Nedelji mode.
Veče je završeno revijom Novi Dizajneri u okviru koje su se predstavili dizajneri Ivan Džolić, Marko Glavinić i Zla Zla. Mladi dizajner Ivan Džolić predstavio je kolekciju za sezonu jesen/zima 2014/15, namenjenu muškarcima a inspirisan je božanstvima oslikanim rukom baroknog slikara Mikelanđela Marko Glavinić prikazao je kolekciju ‘FRAGILE’ koja je nastala kao blago koketiranje izmedju muške i ženske mode. Govori o tome koliko je linija izmedju polova, kada je moda u pitanju, tanka, gotovo izbrisana. Brend ZLA-ZLA obraća se uglavnom mlađoj urbanoj populaciji. Postoji od 2004 a proizvodnjom garderobe bavi se od 2008. Sarađuje svim uticajnijim underground bendovima u Srbiji, a rade merchandize (majice, duxeve, trenerke, kape) za bendove Lollobrigida, Bad copy, Prti Bee Gee.. U potpuno atipičnoj scenografiji za Fashion Week, u ulozi manekena ovog puta bili su brojni gradski likovi, ali i Ida Lollobrigida, Maja Uzelac, Mikri i Eufrati iz benda Prti Bee Gee, Galeb… 35. Belgrade Fashion Week-u ZLA-ZLA se predstavio kolekcijom #ZLAZLA Hashthug.

Povezana vest:  Otvoren Distante fashion centar