wings-for-life-world-runWings for Life World Run odbrojavanje

Još 10 dana ostalo je do Wings for Life World Run. To je trka za svakoga, od povremenih rekreativaca do profesionalnih sportista. Održaće se 4. maja u isto vreme u 32 zemlje, a u njoj će učestvovati na desetine hiljada takmičara iz čak 136 zemalja. Cilj trke je da se prikupi novac za pomoć u pronalaženju načina izlečenja povreda kičmene moždine. Najbolje trkače i trkačice kao nagrada čeka jedinstveno mesečno putovanje širom sveta.
Ono što je drugačije kod ove trke za razliku od svih ostalih je što trkači ne treba da stignu cilj, već „cilj“ juri njih. Takozvani Catcher Cars su zapravo automobili koji predstavljaju mobilnu finiš liniju. Onog momenta kada vas Catcher Car stigne ili prestigne prošli ste kroz cilj. Poslednji trkači koje stigne Catcher Car biće proglašeni za Wings For Life World Run pobednike.
Pobednici, kojih će biti više s obzirom da se trka održava u 32 zemlje, dobiće nezaboravno mesečno putovanje oko sveta u okviru koga će obići Salcburg, Istanbul, Kejp Taun, Hong Kong, Bangkok, Sidnej, Fidži, Los Anđeles i Rio de Žaneiro. Ova nagrada obuhvata i crvene tepihe, akrobatska letenja, upoznavanje sa sportskim i poslovnim legendama…
Wings For Life World Run ima jedan cilj – prikupljanje novčanih sredstava za istraživanje povreda kičmene moždine. Na ovoj trci učestvovaće brojne sportske legende koji su ujedno i ambasadori. Među njima suKolin Džeksonk, Sebastijan Fetel, Dejvid Kulthard, Lindzi Von i drugi…
Svake godine, oko 250.000 ljudi zadobije povredu kičmene moždine – glavni uzrok su saobraćajne nesreće. Istraživanja u oblasti izlečenja povreda kičmene moždine su uglavnom privatne inicijative. Kao neprofitna organizacija Wings for Life se oslanja na donacije. Fondacija garantuje da su sve donacije upotrebljene isključivo u istraživačke svrhe.

Povezana vest:  Španovićeva i Kolašinac zajedno u Berlinu

PHOTO: Samo Vidić / Red Bull Content Pool