ivana spanovic poza

Novi izazov pred Ivanom Španović

Posle mitinga Dijamantske Lige u Šangaju, sledeća stanica za najbolje atletičare sveta je američki grad Judžin. Miting u Judžinu ima izuzetno dugu tradiciju, u petak 30. i subotu 31.maja slavi svoj 40. rođendan, a tridesetsedmi put se održava pod pokroviteljstvom čuvene kompanije NIKE. Takmičenje je u sastavu Dijamantske Lige od samog osnivanja ovog koncepta.
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović potvrdila je učešće i u Judžin otputovala u pratnji trenera Gorana Obradovića. U skoku udalj nadmetaće se osam atletičarki, od kojih su čak četiri „letele“ preko sedam metara. Pred domaćom publikom nastupiće i Amerikanka Britni Ris osvajačica zlatne medalje na SP u Moskvi 2013.
Ivana je srpski narod više puta obradovala istorijskim podvizima. Posle Šangaja, srpska atletičarka zauzima drugu poziciji u sveukupnom poretku Dijamantske Lige. Španovićeva ima trenutno treći rezultat na svetu ove sezone, ali zahvaljujući njenim nedavnim uspesima, prvi put se ime jedne srpske atletičarke nalazi na drugom mestu svetske rang liste. Svetska rang lista kreirana je po kriterijumima svetske atletske federacije, uzimajući u obzir rezultate postignute na najvažnijim takmičenjima pod patronatom IAAF-a.
Biće ovo nova prilika za Španovićevu da odmeri snage sa najboljim skakačicama sveta.

Povezana vest:  Španović srećna zbog podrške u Areni: Hvala vam što ste deo istorije