usein_bolt_trciBolt istrčao četvrto vreme ikada na 200 metara

 

Usein Bolt i Tajson Gaj, dvojica najbržih ljudi na svetu, našla su se na tartan stazi stadiona u jamajčanskom gradu Kingstonu.

Prva vest je da je Bolt istrčao četvrto vreme svih vremena na 200 metara. Pobedio je sa 19.56, a brže od toga je sam trčao dva puta, kao i jednom Majkl Džonson. Aktualni Boltov rekord je 19.19, drugo najbolje vreme je takođe u vlasništvu Jamajčanina (19.30), dok je treće vreme na toj lestvici ono Majkl Džonsona (19.32).

Povezana vest:  Terzićeva 10. na EP u krosu

-Nisam jurio nikakav rekord, to neću raditi ove sezone. Jedino sam želeo da publika na stadionu uživa i da vidi ono zašto su došli. Nadam se da sam im prikazao mali šou. Inače, dao sam najbolje od sebe u ovom trenutku – rekao je Bolt.

Američki sprinter Tajson Gaj je slavio u trci na 400 metara sa vremenom 45.05. Pre dve nedelje je bio nešto brži (44.89) na deonici kojoj se neće ozbiljno posvetiti, kako je sam naveo.

Povezana vest:  BEOGRADSKI MARATON 2012, Kristijan Tošić pobedio u polumaratonu

Ipak, Gaj je na ovoj trci pobedio aktualnog bronzanoga osvajača sa svetskog prvenstva u Berlinu, Renija Kuova sa Trinidada i Tobaga, kao i prvaka Jamajke u ovoj disciplini Ričarda Čembersa

-Bilo je prilično teško. Noge su bolele, pogotovo u završnici, jer sam dao sve od sebe. Zadovoljan sam, lepa je ovo pobeda – rekao je Gaj.

Povezana vest:  Fond Ana i Vlade Divac prikupio 680.000 dinara