Ivana Spanovic CirihŠpanović: Trijumf u Cirihu san svakog atletičara

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović rekla je posle sjajnog nastupa na mitingu Dijamantske lige u Cirihu da je trijumf u tom gradu san svakog atletičara.
Španovićeva je večeras na stadionu Lecigrund pobedila skokom od 6,80 metara, dve nedelje nakon što je na prvenstvu Evrope u istom gradu osvojila srebrnu medalju (6,81).
-Trijumfovati na mitingu u Cirihu predstavlja san svakog atletičara. Zaista sad presrećna zbog pobede, iako mi je nedostajala pobeda više u odnosu na Bartoletu da bih se kući vratila sa dijamantom. Premda imamo isti broj bodova, dijamant je pripao njoj – izjavila je Španovićeva, a prenosi pres služba srpske atletičarke.
-Međutim, kada saberem sve utiske, možda bi mi dva dijamatna ove godine bili previše, tako da ovaj izazov ostavljamo za narednu godinu – dodala je u šali Španovićeva, aludirajuai na dijamantski prsten koji je dobila od verenika.
Njena večerašnja pobeda u Cirihu predstavlja jedan od najvećih uspeha srpske atletike.
Španovićeva je na kraju osvojila 16 poena, koliko i Tijana Bartoleta, ali je Amerikanki pripalo prvo mesto u ukupnom plasmanu zbog većeg broja pobeda tokom cele serije mitinga.

Povezana vest:  Kipsang izbegao da se testira na doping