Wilson KipsangPobeda Kenijaca na Njujorškom maratonu
 
Kenijski atletičari pobedili su danas na Njujorškom maratonu – Vilson Kipsang u muškoj i Meri Kejtani u ženskoj konkurenciji.
Kipsang je do pre pet nedelja držao svetski rekord, sve dok ga njegov povremeni trening-partner Denis Kimeto nije srušio u Berlinu.
Kipsang je danas pobedio po vetrovitom vremenu. Deonicu je pretrčao za dva sata, 10 minuta i 55 sekundi, što je više od sedam i po minuta sporije od svog bivšeg svetskog prekorda.
On je tako za nešto više od 13 meseci zabeležio pobede u Berlinu, Londonu i Njujorku, i tako je dobio 500.000 dolara bonusa. Drugi je bio Etiopljanin Lelisa Desisa sa 11 sekundi zaostatka, a treći je bio njegov zemljak i šampion iz 2010. Gebre Gebremarijam.
Pobednik Bostonskog maratona Meb Keflezigi bio je četvrti, a dvostruki uzastopni šampion Džefri Mutai je završio na šestom mestu.
Keitani je maraton završila za dva sata, 25 minuta i sedam sekundi, tri sekunde brže od zemljakinje Džemime Sumgong. Treća je bila Portugalka Sara Moreira, kojoj je ovo bio prvi maraton.
 
PHOTO: JEWEL SAMAD/AFP
Povezana vest:  Španović i Kolašinac na dvoranskom SP u Poljskoj