ivana spanovic-skok-2014

Španovićeva i Torubarov najbolji u Novom Sadu

Atletičarka Ivana Španović i kajakaš Vladimir Torubarov proglašeni su danas za najbolje sportiste u 2014. godini, u tradicionalnom izboru u organizaciji Sportske asocijacije i Grada Novog Sada.
Španovićeva je prestižnu nagradu zaslužila zahvaljujući bronzanoj medalji u skoku u dalj na šampionatu Evrope u Cirihu i dvoranskom prvenstvu sveta u Sopotu, dok je Torubarov osvojio bronzanu medalju na prvenstvu sveta u Moskvi.
Španovićeva je rekla da priznanje koje je dobila predstavlja veliki podstrek da još žešće radi i u narednim godinama.
-Posebno se zahvaljujem gradu na obezbeđenim uslovima za pripreme, kako u letnjem, tako u zimskom periodu, jer bez adekvatnih priprema ne bi bilo ni dobrih rezultata, ni medalja, pa ni ovakvih priznanja – izjavila je Španovićeva.
I Torubarov je istakao da priznanje najboljeg sportiste grada predstavlja stimulans za budući rad.
Zadovoljan sam godinom na izmaku, ali u narednoj svi moramo da radimo mnogo žešće kako bismo obezbedili olimpijske vize, jer je Rio san svih sportista. Pokazali smo da i tamo imamo šanse za dobre rezultate – poručio je Torubarov.
Kao i prošle godine nagradu za najboljeg trenera dobio je Goran Obradović, trener AK Vojvodina i trener Ivane Španović.
Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniserka Branislava Perić – Ranković, golman vaterpolo kluba Vojvodina Milan Vitorović najbolji je junior, najbolja juniorka je Milica Žabić, članica džudo i sambo kluba Partizan, koja je u džudou osvojila državnu titulu, a u sambou juniorsku svetsku titulu.
Za najbolji ženski klub proglašen je stonoteniski klub Novi Sad, koji je ove godine prvi put u istoriji osvojio titulu šampiona Srbije, a najbolji muški je rukometni klub Vojvodina, koji je uspeo da odbrani titulu državnog prvaka.
Najbolji sportski kolektiv u celini je fudbalski klub Vojvodina, koji je osvajanjem nacionalnog kupa na najlepši mogući način obeležio 100 godina od osnivanja.
Priznanja su uručili član gradskog veća zadužzen za sport Predrag Svilar, predsednik Skupštine Sportske asocijacije Novog Sada Vladimir Šiška i direktor SPENS-a Milan Balac.

Povezana vest:  Trofimov: Isinbajeva se vraća atletici posle porođaja