Atletski stadion u Novom Pazaru

Počela izgradnja Atletskog stadiona u Novom Pazaru

Izgradnja savremenog Atletskog stadiona, po najvišim standardima Međunarodne atletske federacije (IAF), počela je danas u Novom Pazaru.
Radove na stadionu koji će imati osam trkačkih traka dužine 400 metara, tunel za zimske pripreme dužine 110 metara i borilišta za sve skakačke i bacačke discipline otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.
Izgradnju stadiona zajednički finansiraju ministarstvo omladine i sporta i gradska uprava Novog Pazara, a završetak se očekuje do kraja godine.
Ministar Udovičić istakao je da Vlada Srbije ulaže u sportsku infrastrukturu u svim krajevima zemlje.
-Novi Pazar i okolina dali su Srbiji brojne odlične sportiste, a među njima je i mnogo vrhunskih atletičara. Zadatak Vlade je da jednako vodi računa o svim građanima naše zemlje, bez obzira na to gde žive. Tim principom vodi se i ministarstvo omladine i sporta koje gradi i obnavlja sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije. Deo toga je i Atletski stadion u Novom Pazaru koji će omogućiti dobre uslove za pripreme, a kroz organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja pomoći razvoju ekonomije i sportskog turizma u ovom delu zemlje – kazao je Udovičić.
On je istakao da svi moraju da imaju uslove za bavljenje sportom.
-Sport se mora učiniti dostupnim svima, ne sme da bude privilegija bogatih ili samo ljudi koji žive u prestonici. Kroz seriju infrastrukturnih projekata, kako kroz izgradnju novih objekata, tako i kroz rekonstrukciju postojeaih, radimo na tome da svako ko želi da se rekreativno ili profesionalno bavi sportom ima dobre uslove da tu želju i ostvari – poručio je Udovičić.
Udovičić se zahvalio svima koji pomažu da Novi Pazar dobije Atletski stadion, posebno izdvojivši Ljajića, gradonačelnika Mehu Mahmutovića i njegov tim, kao i predstavnike Atletskog saveza Srbije.

Povezana vest:  KOLAŠINAC U FINALU