Ivana Spanovic prag pozzIvana Španović: Idemo dalje da pomeramo granice

Najbolja srpska atletičarka u skoku udalj Ivana Španović nastavila je da niže uspehe i istorijske pobede!
Magična Ivana je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu skokom u trećoj seriji obezbedila sebi zlatnu medalju, po koju je i došla.
U prvoj seriji Španovićeva je letela do 6.80 metara, što je bilo dovoljno za drugu poziciju, dok je drugoj seriji imala prestup.
Usledila je treća serija u kojoj Ivana više nije čekala da nam pokaže najbolje od sebe. Zlatni skok sudije su izmerile na 6.98 metara. Novim nacionalnim rekordom zauzela je fantastično prvo mesto, i pokupila najsjajnije odličje.
Takmičenje se tu još nije završilo, da je spremna pokazao nam je i skok u četvrtoj seriji od 6.89 metara, skok u petoj seriji od 6.71 metar i poslednji skok od 6.81 metar!
-Jako sam srećna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda. Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenje uspeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice – rekla je evropska vicešampionka Ivana Španović.
Drugo mesto zauzela je Moguenara Sosthene Taroum iz Nemačke sa rezultatom 6.83 metara, a treće mesto pripalo je Marincu Florentini iz Rumunije koja je skočila 6.79 metara.
Srbija je na Evropsko dvoransko prvenstvo u Prag otišla sa šest atletičara, a kući se vraća za jednom zlatnom medaljom i nacionalnim rekordom u skoku udalj i jednom srebrnom medaljom u bacanju kugle. Nema sumnje da naši atletičari nastavljaju da domiraju Evropom i Svetom i ne prestaju da nas raduju novim medaljama i rekordima.
Šta nas sve čeka na EP 2017.godine u našem glavnom gradu, možemo samo zamisliti!

Povezana vest:  Ivana Španović druga u Lozani