loptaNovi Pazar savladao Đerdap, u plej-ofu protv Ribnice

Odbojkassi Novog Pazara pobedili su večeras Đerdap sa 3:0 (25:19, 27:25, 25:19) u 18. kolu Superlige, posle 63 minuta igre.
Pred oko 800 gledalaca u dvorani Pendik, domaćina je do pobede u poslednjem kolu ligasskog dela takmičenja predvodio Srećko Ristić sa 19 poena, a pratili su ga Irfan Hamzagić sa 14 i Aldin Zoranić sa 10 poena.
Najefikasniji u gostujućem timu bio je Jovan Delić sa 19 poena, dok je Miloss Ateljević dodao 10.
U ostalim utakmicama ovog kola, Partizan je u Beogradu savladao Ribnicu sa 3:0, istim rezultatom Vojvodina je slavila protiv Spartaka u Ljigu, dok je Mladi radnik u Požarevcu pobedio Inđiju sa 3:2.
Sutra će ekipa Radničkog dočekati Crvenu zvezdu, a da bi se plasirali u plej-of Kragujevčanima je potrebno osvajanje jednog seta.
Partizan je ligassko takmičenje zavrssio na prvom mestu sa 50 bodova, ispred Crvene zvezde (-1) sa 43, Vojvodine sa 42 i Novog Pazara sa 28 bodova.
Osim ovih timova, u doigravanju će nastupiti i petoplasirana Ribnica sa 22, Spartak i Inđija sa po 19 i Radnički (-1) ili Mladi radnik koji imaju po 17 bodova.
U Prvu ligu ispao je poslednjeplasirani Đeprdap sa 10 bodova.
Četvrtfinalne plej-of serije, koje se igraju na dve dobijene utakmice, počinju 15. marta, a sastaju se Partizan – Radnički/Mladi radnik, Crvena zvezda – Inđija, Vojvodina – Spartak i Novi Pazar – Ribnica.

Povezana vest:  Završna svečanost „Sportskog časa – Ispravi se !" u osnovnoj školi „Stari grad" u Beogradu – tokom 4 sezone 6000 osnovaca prisustvovalo časovima